НационалиФутбол

След разгрома от Северна Ирландия: задава се и дипломатически скандал със Сърбия

България и Люксембург направиха безлично 0:0 в събота на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Мачът щеше се запомни с многото грубости, ако вчера не бе гръмнал международен скандал около него.

Причината е един плакат, издигнат от родните фенове на „Колежа“. Заради него съседна Сърбия ни натопи пред УЕФА и сега БФС най-вероятно ще бъде сериозно глобен. „Бог прощава, Черноземски не“, гласеше транспарантът, който разбуни духовете на Балканите.

profittips-the best football tips

Очаквано най-голям отзвук се получи в Сърбия, тъй като Владо Черноземски е физическият убиец на краля на Югославия Александър I Караджорджевич през октомври 1934 г. в Марсилия. „Скандал с епични размери в съседство и огромна омраза към сърбите: Празнуват смъртта на сръбския крал и величаят фашиста, който го уби“, това е заглавието на „Куpup“.

„Скандално: Българските фенове величаят терорист убиец“, пише „Новости“. „Нов скандал при съседите. Българи празнуват смъртта“ на крал Александър Караджорджевич“, се казва в публикацията на „Еспресо“. В част от материалите дори се призовава за действие от страна на сръбското посолство у нас. Факт е, че скандалът е заформен.

Ако УЕФА вземе предвид сериозно претенциите на комшиите, то за някое от следващите ни домакинства може дори да бъде затворен сектор на стадион „Христо Ботев“ на 18 ноември трикольорите приемат в Пловдив Беларус като двубоят може да е решителен за първото място в група 3 от Лига С на Лигата на нациите.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker