Първа лигаТОПФутбол

Собственикът на Хъл Сити си купува български клуб, кой ще бъде той?

Собственикът на английския Хъл Сити Аджун Илъджалъ има силни намерения да купи български клуб, съобщава „Мач Телеграф“.

Идеята на бизнесменът все още е в зародиш, но вече се е насочил към няколко отбора. Илъджалъ е бил спортен журналист в началото на своята кариера, но бързо се изкачва в йерархията. Илъджалъ е основател и директор на продуцентската компания ACUNMEDYA. Той е включван многократно в 500-те най-влиятелни бизнесмени в Турция.

profittips-the best football tips

Бизнесменът, който е родом от Одрин започва да инвестира във футбола през 2020 г., когато закупува част от нидерландския Фортуна Ситард. След като спира да помага на въпросния клуб, той, чрез своята компания ACUNMEDYA, купува Хъл Сити през 2022 г., а преди година придобива ирландския Шелбърн, но само след няколко месеца се отказва да ръководи въпросния клуб. Той също така е голям фен на турския гранд Фенербахче.

profittips-the best football tips

Той има много силни позиции в телевизията, като е собственик на каналите TV8 и TV8.5, както и на цифровата платформа Exxen.

Снимка: GettyImages

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker