Първа лигаФутбол

Спартак Варна ще плати цената на скъпите си билети за гостуваща публика

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви наказанията и глобите за изминалия деветия кръг в Първа Лига.

Левски трябва да заплати финансова санкция в размер на 8300 лева, като 5000 от тях за обида от страна на ръководител на „сините“ към длъжностно лице, а Славия, пък бе глобен 10 000 лева, като 3000 лева са за „неразрешено влизане в съдийската стая на служебно лице от Славия“.

След домакинството си в Благоевград, ЦСКА трябва да заплати 4300 лева заради нецензурни скандирания и използване на факли и димки.

profittips-the best football tips

Лидерът при финансовите наказания е Спартак Варна. „Соколите“ отнесоха много сериозни глоби след дербито на Варна с Черно море – общо 15 300 лева. 10 000 от тях са за „надвишаване цената на билетите за привържениците на гостуващия отбор“.

Както е известно клубът пусна билети по 30 лева за гостуващите фенове на Черно море, както и за тези на Левски, но привържениците на Спартак пък платиха 30 лева общо за двата мача. 

По наредба, когато цената на билетите за привържениците на гостуващия отбор надвишава цената на билетите, която се заплаща от привържениците на отбора-домакин за същата категория място) се налага  имуществена санкция, както следва: на ФК с отбор в Първа лига – 10 000 лева  – на ФК с отбор вьв Втора лига -5 000 лева  – на аматьорски футболен клуб – 2 000  лева.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker