Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

Стамен Белчев за юношите на ЦСКА: Имат качества, но не са достигнали нивото на първия отбор

Бившият треньор на ЦСКА Стамен Белчев сподели впечатленията си пред „Мач Телеграф“ за петимата млади „червени“ юноши, които новият предводител на тима Томислав Стипич взе на лагера в Банско. Това са Лъчезар Иванов, Наско Цеков, Юлиан Илиев, Петко Панайотов и Алесандро Николов, Дълго време Белчев бе начело на втория отбор на „червените“, където е работил с тях.

„Първо искам до уточня, че петимата не бяха част от отбора, който спечели Купата на БФC. Тимът, който извоюва мястото си в Младежката ШЛ, беше съставен от играчи от набори 2007 и 2008, а извиканите сега на лагера в Банско са набор 2004 и 2005, миналия сезон играха в дублиращия отбор.

Въпросните пет момчета израснаха много през последните година-две. И според мен те са най-близо до първия отбор. Към тях, разбира се, трябва да добавим Георги Чорбаджийски и Марк-Емилио Папазов, които вече доста време е в първия отбор, и Илиян Антонов, който лекува контузия. Последните трима обаче вече са известни на феновете“, сподели Стамен Белчев.

profittips-the best football tips

„Лъчезар Иванов е типичен централен защитник. Наско Цеков номинално е десен бек, но може да играе и на по-атакуваща позиция по фланга. Юлиан Илиев е дефанзивен халф, който трансформирах в защитник и сега може да играе силно и като централен бранител. Петко Панайотов е вътрешен разиграващ халф, а Алесандро Николов е типичен плеймейкър.

Петимата имат много качества, но все още не са достигнали нивото, за да играят в първия отбор на ЦСКА. Още доста крачки трябва да извървят. Сигурен съм, че ако с тях се работи правилно, а те самите се стараят с всички сили, ще направят още по-голямо израстване. Ако към тях се прояви търпение, в най-скоро време някой или някои от тях ще заиграе в първия отбор. Не говоря за еднократни включвания, а за стабилно налагане при мъжете“, добави Стамен Белчев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker