ВИДЕОЛевски (София)ТОПФутбол

Стана ясно колко пари дължи Левски на НАП

Членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев разясни в детайли финансовото състояние на „сините“ и разкри колко пари дължи Левски на НАП.

„Правя това отклонение с обяснението, че не бива по този начин да се изнасят информации в медиите, а след покана да не идват. Положението беше критично. Няма да отправям критики към никого, който е управлявал тогава. Харесвам всички левскари. Всеки е работил съобразно способностите и възможностите си в интерес на Левски. Вследствие на строга финансова дисциплина към 26.11.2023 година, към НАП са внесени 2.669 милиона.

profittips-the best football tips

Общо 5 милиона и 200 хиляди. Един ден след Общото събрание излезе ревизионният акт, който потвърди тези цифри. Не искам да има спекулации за тях, те са окончателни след шестмесечна ревизия. Трябва да сме горди, че ние сме един от най-белите клубове в България. Всичко минава по банка, следи се от НАП. Няма никаква възможност за манипулация от гледна точка на финансите.

Искам всички да са спокойни. Към настоящия момент дългът към НАП е под 10 милиона – 9.998 милиона. Главница 5 милиона, лихва 4.947. Успоредно с тези плащания успяхме да изчистим и над 700 хиляди лева текущи задължения, за които бяхме осъдени. Общо към момента текущите задължения към доставчици са 1.8 милион.

Следва да се отбележи, че в складовата наличност на нашия магазин има стока на стойност 1.4 милиона лева, така това задължение не е притеснително. Заварихме над 2 милиона задължения без налична стока, която да обезпечава и 1/3 от сумата“, разясни той за различните задължения на Левски.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker