Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Станислав Генчев: Знам, че ще победим! Забранил съм на футболистите да влизат в спорове със съдията

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев говори на пресконференция преди гостуването на Локомотив Пловдив в петък.

„Разузнахме добре Локомотив Пловдив. Все пак изминаха два мача, в които имахме възможност да ги наблюдаваме. Изключително организиран отбор – нещо типично за отбор на Любо Пенев. Много добра организация, непримирим дух. Запазиха си основните играчи, познават се добре. Неприятен съперник, но това е един добър тест за нас. Мисля, че сме готови за победа“, коментира той.

„Матей Маркович се завърна към тренировъчния процес, ще е в групата. Асен Митков тренира, но няма да е в групата. Фабио Лима е контузен“, сподели Генчев.

„Физическото състояние на Кристиан Макун е прилично, участвал е на Копа Америка, но лошото е, че от 2-3 седмици не е тренирал с отбор. Имахме преди това други футболисти, които можехме да привлечем. В момента, в който ни беше предложен този футболист, постигнахме единодушно съгласие, че той ще вдигне класата на нашия отбор“, отговори треньорът на „сините“ за най-новото попълнение на тима.

„За нас е важно той да свърши работата, за която сме го взели, да заздрави линията на защитата, да изпълнява задачите, които сме му поставили. Няма как в момента да кажа титулярния състав. Няма как Макун да бъде в групата, защото пътува повече от 30 часа, не знае какви са изискванията ни, евентуално за мача с Крумовград ще бъде в групата“, допълни той.

profittips-the best football tips

„Селекцията винаги е отворен процес, зависи каква оферта ще дойде. Ако получим оферта за играч много над нивото на нашите, ще опитаме да го привлечем. Генерално не търсим нови футболисти“, заяви наставникът на „сините“

„Доста от футболистите вдигнаха нивото си, може би моите думи подействаха мотивиращо, няма нито един футболист, от който да не съм доволен в тренировките, но от друга страна – станахме доста като брой футболисти и може да продадем или преотстъпим някой“, разкри Генчев.

„Има запитвания за доста наши играчи и това е най-нормалното нещо, ние имаме добри футболисти, но конкретна оферта, която да ни задоволява, няма.“, добави той.

„Аз винаги съм наблягал на отборната игра. За мен е важно отборът да е дисциплиниран тактически. Локомотив Пловдив има добър треньор, много организиран отбор, но вярвам в способностите на моите футболисти и знам, че ще победим. Ще търсим точни центрирания в зоната на Мартин Луков. За моя радост – и по земя, и по въздух сме силни“, отговори той.

„Винаги съм обръщал внимание на подобни действия – забранил съм на футболистите да влизат в спорове със съдията и противниците, имаме си вътрешен правилник, предупредих Майкон още тогава, знаех, че е спестен червен картон“, сподели Станислав Генчев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker