Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Станислав Генчев: Мечтата ми е да стана шампион с Левски! Имаме отличната възможност да направим добър отбор!

Новият старши треньор на Левски Станислав Генчев даде първа пресконференция, след като застана начело на „сините“.

„Благодаря за уважението да присъствате на нашата пресконференция. За нашия екип е голяма отговорност да застанем начело на най-големия отбор в България. Искаме да играем печеливш и доминираш футбол, защото футболът най-вече е за феновете. Още когато напуснах отбора като футболист, имах желание да се завърна в отбора като играч. Имах възможност три пъти да се завърна. Като треньор съм нямал възможност към момента. Готови сме да поемем тази отговорност. Разговорите започнаха по-късно, отколкото пишеха в медиите. По-сериозните разговори бяха след мача на Крумовград с Левски. Селекцията е важна и основополагаща. Минимумът, който ще вземем, е петима нови играчи. Имаме пълно съгласие и договорка с ръководството. Срещам пълна подкрепа в лицето на ръководството. Надявам се с взаимни усилия да осигурим тези нови играчи.
Дарко Тасевски има различно виждане по някои неща от нас. Много е важно всеки да изказва своите виждания и разбирания. Имаме наш начин на работа, но винаги е хубаво да има нов човек с различно мнение. Дарко ще ни бъде от голяма помощ. Мечтата ми е да стана шампион с Левски. Имаме сили да сбъднем тази мечта. Има футболисти, които може да бъдат освободени, но това зависи от селекцията, която ще направим. Ситуацията с Билал Бари е такава, че няма да бъде част от отбора. Има разговори с различни футболисти, но един трансфер отнема време. Не е толкова лесно да се направи трансфер. Хубавото е, че има футболисти, които сме набелязали. Водят се разговори с чужденец за вратарския пост. Най-нормалното е да имам условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да стана треньор. Важното е да подберем точните футболисти за начина ни на игра. Имаме пълната спортно-техническа власт.
Имаме интерес към Алекс Колев, но всичко е въпрос на разговори. На всяка една позиция, където намерим добър играч, ще опитаме да го привлечем. Трябва ни централен защитник с ляв крак. Едва ли някой е очаквал с Левски да направим серия от 15 мача без загуба. Това е по-трудно постижимо от Левски да бъде шампион. Николай Костов работи тук една година и всеки има свой стил. Има неща, които ще искаме да внедрим в отбора. За мен е много важно отборът да играе резултатен футбол и да завършваме атаките си, преди противникът да се е организирал. Не е коректно да коментирам дали отборът е бил в лоша физическа кондиция. Няма причина да се притесняваме дали ще можем да подготвим отбора. Имаме отличната възможност да направим добър отбор с наличните футболисти. Винаги ми харесва, когато Левски побеждава ЦСКА. Петима футболисти от дубъла ще започнат подготовка с Левски. От тях зависи дали ще използват шанса си. Договорът на Краев приключи и той няма да бъде част от Левски. Имам свой собствен начин за избиране на капитан на отбора. Футболистите ще разберат това в началото на подготовката и вие ще научите кой ще е капитан.
Опитът, който имам в Лудогорец е безценен. Там работих с много добри бразилски футболисти. Типичното за бразилците е, че футболът в тях е вроден. Доволен съм, че нашия отбор има толкова бразилски футболисти. Вратарите в Левски са много добри и млади. Трябва им един опитен вратар, от когото да се учат. Пламен Андреев допусна няколко грешки, които се отразиха на неговата форма и психика. Той трябва да бъде съхранен психически. Всички ще получат своя шанс. Конкуренцията ражда качеството. Искам да благодаря на феновете за подкрепата. Не само я виждам, но и я усещам. Ще се постараем да оправдаем доверието им. Сигурен съм, че стадионът ще бъде пълен още в първия ни домакински мач.
Знаете какви футболисти купуват Лудогорец чисто финансово. Крайно време е да се появи отбор, който да ги бутне от тяхното място. Аз вярвам, че ние имаме нужното. Футболът е бизнес и не трябва да взимаме играч без европейски паспорт. Не трябва да плащаме заплата на играч, който не можем да ползваме. Няма нещо, което да ме притеснява и съм наясно каква е ситуацията в България. За Левски е минус, че няма да играе в Европа. Това е загуба за нас, защото тези мачове помагат на отбора да израства бързо. Правим всичко възможно селекцията да приключи максимално бързо“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker