Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Станислав Генчев разкри трансферните планове на Левски! Ще се опита да върне Анди Краев

Новият старши треньор на Левски Станислав Генчев даде второ интервю като предводител на „сините“. Младият специалист бе гост на канала „Герена.бг“, където отговори на въпроси на привържениците. В хода на разговора с феновете той разкри част от трансферните планове на клуба през лятото.

„Моята визия винаги е била да играем атакуващ и атрактивен футбол. Това се вижда в отборите, които съм водил. Искам Левски да е атакуващ и да вкарва голове, защото тази многобройна публика идва на стадиона не само да подкрепя отбора, но и да изпитва удоволствие от играта.

Относно системата на игра – никога не съм си представял, че ще мой отбор ще играе 3-5-2, но в Крумовград и Локомотив София се наложи да играем така, защото нямаше как да направим нужната селекция. Футболистите, с които разполагах, бяха точно за тази формация. В Левски искам да играем с типични крила, с централен нападател, атакуващи бекове, да може да имаме повече хора в атака, но всичко опира до селекция. Работим усилено да привлечем нужните изпълнители, за да можем да играем в системата, която искам. Ако първенството започваше днес, със сигурност щях да играя 3-5-2, но има време до началото на подготовката и аз се надявам да съберем футболисти и да играем 4-3-3″, коментира Станислав Генчев.

„Искам да играем резултатен и печеливш футбол. Ще изисквам отборът да прави постоянна преса на противника, особено в неговата половина, да печелим максимално много топки там и да изграждаме бързи контраатаки към вратата на съперника, докато не се е организирал добре в защита, Съответно Левски трябва да играе красив футбол – траен контрол над топката, да комбинираме изключително бързо, за да поставяме под напрежение противника. За да се постигне това, е необходима много работа и добър синхрон. Предстои ни много работа чисто тактически“, добави младият наставник на „сините“.

„Ще се опитаме да привлечем вратар. Въпросът е да намерим човек, който да придаде нужната класа и спокойствие. Имаме двама млади, много талантливи вратари, но ни трябва и опитен човек, който да им помага да се учат, да им дава съвети, да им носи спокойствие. Той може да бъде полезен за тях, на отбора, а и на останалите ни млади играчи да израстват. Вратарският пост е най-важен в един отбор“, заяви той.

„Хосе Кордоба още не е продаден. Има разговори с конкретен клуб, но още няма сделка и е футболист на Левски. За нито един треньор не е приятно да бъде продаден най-добрият му защитник. Ако той бъде продаден, трябва да намерим играч на неговото място. От опит знам, че е изключително трудно да намериш добър, качествен централен защитник, левичар. Очаквам да изпитаме трудности с намирането на такъв футболист“, добави Генчев.

„Винаги е добре да имаш играчи, които могат да играят на две-три различни позиции. В дадени мачове Цунами може да бъде централен защитник. Всичко опира до това дали ще намерим човек, който отговаря изискванията на Левски и да има ниво, за да бъде привлечен като централен защитник. Майкон е привлечен преди да вляза в разговори с Левски. Запознах се с неговите качества и съм доволен, че мога да имам такъв играч“.

„Основните ни разговори с ръководството бяха относно селекцията и това да се допитват до мен. А ако аз имам предвид някой футболист или познавам качествата му, да го предлагам и ако кажа, че го искам, те ще направят всичко по силите си да привлекат при нас. Наблюдаваме всеки ден играчи, имаме набелязани. След анализ и когато сме сигурни, че искаме даден футболист, го представяме пред ръководството и казваме „Това е човекът, който ни е необходим“.

„Искам да привлечем Алекс Колев от Крумовград. Левски има нужда от такъв тип нападател, но той е с договор и трябва да се плаща трансферна сума. Разговорите там ще започнат тепърва и се надявам да успеем да го привлечем. Той има голямо желание да играе в Левски и със сигурност би ни помогнал“, отговори Станислав Генчев.

„Ще опитам да проведа разговор с Анди Краев. Бих искал да преосмисли решението си и да остане на „Герена“. Той е момче от школата и знае какво е Левски. Той е носил капитанската лента и е адаптиран към обстановката. Във всяка една линия трябва да имаме лидери. Това най-много липсваше на отбора през пролетта“, коментира новият треньор на Левски.

„Има няколко футболисти, които ми правят впечатление и бихме ги привлекли, но всички имат действащ договор с клубовете си. Трябва да говорим с тях дали са склонни да направят трансфер, с клуба – дали е склонен да преговаря. Насочили сме се към чуждестранни футболисти. Много бих искал ядрото на отбора да е от българи, но всички добри български играчи са във водещи отбори и с договори и е много трудно да ги привлечем“.

„Имаме само Галчев като десен бек – със сигурност ще ни трябва подсилване. Ако Краев не остане в отбора, което е много вероятно, задължително трябва да се търси и футболист на тази позиция с неговия профил. Ясно е за всички, че отборът има нужда от централен нападател. При продажба на Кордоба – централен защитник. Вратар. Това са жизнено важни позиции, на които трябва да бъдат привлечени футболисти. Отделно, ако намерим футболист, който може да вдигне нивото и отговаря на финансовите параметри, ще го привлечем. Обичам да има конкуренция, защото конкуренцията ражда качество. На всяка позиция трябва да имаме двама равностойни футболисти“, уточни той.

„Интересувам се от младите футболисти в школата. Обичам да работя с тях и във всеки отбор съм налагал състезател от школата. Оставам доста често да работим индивидувално, защото за един млад футболист най-важното е да тренира повече. Крайно недостатъчно е за един млад футболист да тренира час и половина, колкото например е една тренировка на първия отбор. Поне два пъти седмично се правят индивидуални тренировки с тях, за да трупат качества. Ще се обръща сериозно внимание на тях“, каза още Станислав Генчев.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker