Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Левски лежерно прегази Арда и настигна Локомотив /ВИДЕО/

Левски прегази тима на Арда с резултат 4:0 в мач от 22-ия кръг на Първа лига. По този начин „сините“ се изравниха по точки с Локомотив Пловдив и вече е четвърти в класирането. Головете отбелязаха Марин Петков в 9-тата минута, за когото това беше мач номер 100 за първенство с тима, Галчев в 34-тата, Лима в 44-тата и Ел Джемили в 49-тата минута.

ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ – 1:0! В 9-тата минута първото по-интересно положение в срещата бе дело на Левски. Фабио Лима опита далечен изстрел, но Господинов успя да избие. Веднага след това Марин Петков получи топката на границата на наказателното поле, като офанзивният футболист си я нагласи на левия крак и с прецизен удар до страничната греда не остави никакви шансове на стража на Арда.

В 14-тата минута Джавад Ел Джемили навлезе с топка в крака в противниковото наказателно поле и опита изстрел с левия крак, но Господинов внимаваше и успя да улови.

profittips-the best football tips

Малко по-късно Арда можеше да изравни след като Борис Тютюков бе изведен сам срещу вратаря, а защитата на Левски не се ориентира добре. Футболистът на гостите стреля, но за негово съжаление Пламен Адреев блесна с чудесна намеса.

ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ – 2:0! Футболист на Левски е фаулиран пред наказателното поле и столичани получават право на свободен удар. Минутата е 34-тата, а зад топката застава Патрик-Габриел Галчев. Той стреля директно във вратата на Арда и с малко помощ от десния страничен стълб топката влезе във вратата.

В 40-тата минута Галчев отново пробва мерника си от фаул, но този път топката мина встрани от вратата.

ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ – 3:0! В 44-тата минута Фабио Лима пое топката отдясно, осигури си позиция за стрелба и с удар с левия крак прати топката в мрежата с дебютното си попадение за 26-кратните шампиони.

В 48-мата минута се откри възможност пред Левски, но Фабио Лима не успя да се възползва. Галчев пробва късмета си, но неуспешно.

ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ – 4:0! Само секунди след пропуснатото положение домакините стигат до четвърти гол, а негов автор стана Джавад Ел Джемили. Така в 49-тата минута резултатът стана разгромен.

В 52-рата минута тима на Арда остана с човек по-малко. Милен Стоев беше изгонен заради грубо нарушение срещу Джемили.

В 62-рата минута Рикардиньо бе изведен на добра позиция, като опита мощен удар с десния крак в близкия ъгъл, но Господинов го отказа с добро спасяване.

В 84-тата минута Асими Фадига бе изведен зад гърба на отбраната на Арда, но Анатолий Господинов успя да блокира изстрела на футболиста на Левски.

Стартови състави:

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 7. Фабио Лима, 8. Карлос Охене, 9. Рикардиньо, 10. Асен Митков, 11. Джавад Ел Джемили, 22. Патрик-Габриел Галчев, 50. Кристиан Димитров, 88. Марин Петков

profittips-the best football tips

Старши треньор: Николай Костов

Арда: 1. Анатолий Господинов, 4. Милен Стоев, 6. Пламен Крачунов, 11. Борис Тютюков, 12. Принц Ебенезер, 18. Джелал Хюсеинов, 19. Тонислав Йорданов, 26. Ел Мами Тетах, 77. Илия Юруков, 80. Лъчезар Котев, 99. Станислав Иванов

Старши треньор: Александър Тунчев

Стадион: „Георги Аспарухов“

Съдия: Ивайло Стоянов

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker