Извън БългарияТОПФутбол

Стенли победи Бербо в зрелище на Олд Трафорд

Две от знаковите имена на българския футбол и на Висшата лига Димитър Бербатов и Стилиян Петров се изправиха един срещу друг в шоу мач на легендите на Манчестър Юнайтед и Селтик, който се изигра на „Олд Трафорд“. Легендарният №19 изведе „детелините“ като капитан на отбора.

Част от емблематичните футболисти на двата отбора изиграха демонстративен мач с цел набиране на средства за благотворителните фондации на клубовете.

Срещата завърши при резултат 1:1 след 90 минути, а при последвалите дузпи шотландският тим спечели с 5:4.

profittips-the best football tips

Бербатов изигра 75 минути и отново видимо изглеждаше, че се намира в отлична физическа форма. Двамата с Уейн Рууни поведоха атаката на „Червените дяволи“, като английската легенда вкара фантастичен гол от пряк свободен удар в 42-ата минута, за да открие резултата.

В хода на двубоя пред Бербо се откриха две големи възможности да се разпише отново на „Олд Трафорд“. При 0:0 негов удар бе блокиран от голлинията именно от Стилиян Петров, а в другата ситуация той в свой стил прехвърли елегантно вратаря на Селтик, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.

Стилиян изигра цял мач за шотландския колос и бе сърцето на халфовата линия. Той допринесе за изравнителния гол за „детелините“. Стан отправи мощен удар от далечно разстояние и нацели напречната греда, а при добавката за Гари Купър остана най-лесното от непосредствена близост крайното 1:1.

Българските футболни легенди бяха двама от най-забележимите по терена в Манчестър, като участваха активно в повечето атаки на Юнайтед и Селтик.

Сред избраниците на английския отбор, освен Бербо и Рууни, бяха още легенди като Майкъл Карик, Пол Скоулс, Дарън Флетчър, Денис Ъруин и Рони Йонсен. За „детелините“ пък играха Артур Боруц, Йоргос Самарас и Джо Ледли.

profittips-the best football tips

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker