ТОПФутболЦСКА-София

Стипич си хареса таран от Белгия

ЦСКА се прицели в нападател на белгийския Стандард (Лиеж) в опит да реши проблема с отсъствието на класен нападател на върха на атаката си, твърди „Мач Телеграф“.

Армейците преговарят с 22-годишния Абдул Тапсоба, който е собственост на Стандард, но рядко намира място в състава. През тази година той дори не е играл. Въпреки отсъствието на терена обаче Тапсоба има нелоша визитка и натрупан опит в първенствата на Белгия, Лига 2 на Франция и Молдова.

profittips-the best football tips

Именно в бившата съветска република е и най-доброто му представяне. През 2022 година той играе под наем в най-силния местен клуб Шериф (Тираспол), с който печели Купата на страната. През сезон 2022/23 Тапсоба играе в 16 мача и бележи 5 гола. Той има заслуга и за пробива на Шериф в групите на Лигата на конференциите, след като в плейофния кръг бележи за успеха с 3:1 над Ница.

Иначе кариерата на Тапсоба започва в Кот д’Ивоар, откъдето заминава за Стандард (Лиеж). По-късно стига до първия тим и впоследствие облича и фланелката на Шериф и втородивизионния френски Амиен. Въпреки че сменя различни клубове, белгийците си запазват правата върху него.

Голям плюс в кариерата на тарана е, че е национал на страната си. За своите 22 години той вече има впечатляващите 28 мача и 5 гола.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker