Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Съдийската комисия отговори на Левски! Определи като недопустимо поведението на клуба

От Съдийската комисия към БФС публикуваха съобщение относно позицията на Левски, като призоваха всички клубове да спрат да оправдават загубите с реферите и да избягват езика на омразата. В неделя „сините“ обявиха в социалните мрежи, с което заявиха, че днес ще публикуват позиция и видео материал, с който да покажат „безчинствата на ибрикчичта от Пловдив“, визирайки Георги Кабаков.

TribunaSofia.bg публикува съобщението на комисията:

„Във връзка с публикуваната позиция от страна на ПФК Левски (София) след срещата от Пети кръг на Първа лига срещу тима на ПФК Лудогорец 1945 (Разград), Съдийската комисия при БФС определя като недопустимо поведението на столичния клуб.  

СК счита, че използването на епитетите във въпросната декларация по никакъв начин не отиват на клуб с над 100-годишна история и единственото, с което допринасят е ескалиране на напрежението и настройването на футболната общественост и привърженици в удобна посока. 

profittips-the best football tips

Съдийската комисия подчертава, че е недопустимо реферите да се превръщат в изкупителна жертва за всяка допусната загуба и изгубени точки.

Време е погледите на спортно-техническите щабове и ръководните фактори както в ПФК Левски (София), така и в останалите клубове, да се насочат към вътрешните проблеми и да спрат да се намират външни оправдания за всеки неуспех.

Категорични сме, че всяко съдийско решение, във всеки мач, се подлага на анализ и допуснатите грешки не остават без последствия. Във връзка с това от началото на сезона бе започната и инициативата с публикуването на обучителни видеа в началото на всеки месец.

Надяваме се, че здравият разум ще надделее и повече няма да ставаме свидетели на поведение от страна на клубовете, което дава повод за ескалиране езика на омразата.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker