НационалиФутбол

Сърцата България се бори, но отстъпи на европейския шампион

Националният отбор на България по мини футбол загуби с 1:3 от Азербайджан в четвъртфинална среща от Световното първенство в ОАЕ. Мачът бе равностоен, но опитът на противника, който е настоящия европейски шампион, наклони везните в тяхна полза.

След първо полувреме без голове, „Азерите“ нанесоха своя троен удар само в рамките на осем минути, с което решиха изхода от сблъсъка. Въпреки това „лъвовете“ продължиха да се борят и успяха да отбележат почетен гол, за да оформят крайния резултат.

По този начин България отпада от световната надпревара по минифутбол, но отборът трябва да е горд с представянето си. Със сърцата си игра, с борбеност и без страх, нашите момчета насочиха вниманието на българската общественост към един не толкова популярен спорт, какъвто е минифутбола.

profittips-the best football tips

Възпитаниците на Николай Михов дадоха заявка за силно представяне на турнира още през миналата година, когато достигнаха на полуфинал на Европейското първенство, където отпаднаха злощастно от северната ни съседка Румъния след изпълнение на дузпи.

На шампионата в ОАЕ българите показаха изключителна игра в защита, след като в мачовете от груповата фаза не допуснаха нито едно попадение. Заслуга за това имат най-вече вратарите на тима – капитанът Тодор Малинов и Димитър Каров, които блеснаха с поредица невероятни спасявания. Движението без топка в крака на целия отбор и прехода от фаза атака към защита също бе впечатляващ.

България постигна категорични победи последователно над Черна гора, Япония и Оман, за да извоюва правото си на осминафинален мач срещу Англия. След двуостър двубой срещу „трите лъва“ България показа повече концентрация и воля за победа и отново спечели, за да достигне до четвъртфинала с Азербейджан.

Като започнем от гореспоменатите вратари, можем да отличим и всеки полеви състезател, който взе участие в мачовете. България игра приятен за окото футбол, изграждаше бързи контраатаки и създаваше доста на брой ситуации за гол. Дори при резултат 3:0 за Азербейджан, отборът на Николай Михов не се предаде и продължи да атакува, с което си заслужи и почетния гол и всички суперлативи за представянето си.

Ето го и целия състав на България, който представи достойно родината ни и до стигна до четвъртфинал на Световното първенство: Димитър Каров, Тодор Малинов, Ангел Рахов, Ивайло Тодоров, Явор Генчев, Николай Маринов, Любомир Генчев, Веселин Филипов, Светлозар Табаков, Димитър Александров, Денис Иванов, Мирослав Кайряков, Неделиан Костадинов, Илиан Генадиев, Спас Милушев, Васил Гуджев. Помощник треньор в екипа на Михов е Даниел Несторов.

Какво предстои от тук нататък, можем само да гадаем, но едно е сигурно. – България има светло бъдеще в този спорт. Разполагаме със силен и боеспособен отбор по минифутбол, който може да се противопостави на всеки. А изглежда „лъвовете“ имат хъс и амбиция да подобрят резултатите си на следващия голям форум.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker