Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

Томислав Стипич: Това е един динозавър, който спи и се опитваме да го събудим

Старши треньорът на ЦСКА Томислав Стипич коментира днешната победа срещу Берое (3:0), която е четвърта за неговия отбор по време на лятната подготовка. Той сподели подробности за ситуацията с капитанската лента в тима предвид, че е носена от повече от четирима футболисти на „червените“.

„Доволен съм от видяното. Винаги е добре да победиш, но за съжаление е само проверка. Затова приятелските срещи понякога лъжат и затова не трябва да се подвеждаме по резултатите. Нашата идея за игра е ясна. Трябва да подобрим някои малки детайли, но съм оптимист. Сега ни трябват само нови играчи“, сподели Томислав Стипич.

„Можете да видите енергията, с която играят младите играчи. Те дадоха своето за мача. Ние започнахме с няколко млади играчи Петко Панайотов, Марк-Емилио Папазов и Георги Чорбаджийски, ние имаме страхотни трима футболисти млади, българи. Доволен съм от тях. Те не мислят много, те играят“, коментира хърватския треньор.

profittips-the best football tips

„Тобиас Хайнц имаше проблеми със стомаха още преди началото на двубоя и заради това се наложи да бъде сменен. Не искам да рискувам нищо, защото имаше спазми и не искаме да рискуваме“, отговори Стипич, който замени норвежеца още през първата част.

„Марселино Кареасо е болен и е в София, възстановява се, той е наш войн, а ние ще сме предпазливи със състоянието му“, добави той.

„Имам метод за избиране на капитан. Той трябва да бъде голям характер. ЦСКА е голям клуб и имаме нужда от 11 капитани всеки мач. Искам всеки един играч да има характеристиките да бъде капитан, а не такива, които не искат да се бият за отбора. Искам футболистите да имат манталитет на победители“, сподели треньорът на ЦСКА.

„Това е един метод и и начин да накарам футболистите да се чувстват отговорни, когато излизат с фланелката на ЦСКА. Да разберат колко голям е този клуб. Това е един динозавър, който спи в момента и се опитваме да го събудим. ”, допълни Стипич.

„Може би това, че беше директен червен картон и агресивността в мача се покачи. За това предложих да бъдат изгонени футболистите, за да не се стига до нови такива ситуации“, добави той.

„Не гледам Лудогорец. Съсредоточен съм върху работата си в ЦСКА. Искам да изградя боеспособен отбор. Аз съм реалист, знаем, че Лудогорец е на различна фаза, но ние градим отбор. Аз съм треньор, медиите и и феновете гледат мен. Искаме да сме стабилни в играта си. Аз си върша моята работа на терена и това, което е извън терена, не е моя работа. Никога няма да бъда нервен. Надявам се да се подсилим с класни играчи“, заяви Стипич.

Чувствам се фантастично, когато виждам подкрепата на феновете. Всеки ден се усеща колко голям е този клуб, колко души са тук, колко души имат емоции и искат да ги изкарат и да споделят тези чувства с успех. Това е голяма отговорност за нас. Надявам се, че ще успеем да ги зарадваме с нови попълнения. Клубът скоро ще даде яснота за неща, свързани с Дюлгеров. Скоро ще има новини и за бъдещето на Турицов“, каза още той.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker