ТОПФутболЦСКА-София

Треньорската грешка на ЦСКА ще им струва солено

От ЦСКА ще трябва да заплатят много солено за грешката която допуснаха с назначаването на Томислав Стипич. Лятото свободен и очакващ споразумение с „армейците“ беше Александър Томаш, който сега ще застане начело, но срещу компенсация от 250 000 лева, която ще прибере Спартак Варна.

В същото време от Борисовата градина ще трябва да заплатят още по-голяма сума на Стипич и неговия щаб. Хърватинът и специалистите му претендират да получат всички заплати до края на своите контракти, които изтичат през лятото.

profittips-the best football tips

Тоест, заплатите за месец август, които така или иначе им се полагат и те ще очакват поне още 10 заплати , за да си тръгнат от клуба.

Хърватинът прибира по 20 000 евро месечно, а неговите асистенти Сергей Козанс, Милетко Кумич и Горан Брашнич получават по 7000 от същата валута.

Проста сметка показва, че заедно с августовските заплати ЦСКА трябва да преведе на хърватския старши треньор общо 220 000 евро, а на членовете на щаба му – 231 000 евро, или обърнато в лева сумарно около 900 000 лева.

profittips-the best football tips

Томислав Стипич категорично е отхвърлил опитите на армейците да понижат сумата за раздяла, като е готов да отведе случая и във ФИФА, ако не получи дължимото му по договор.

Бившият треньор на ФК Рига бил категоричен, че вината за играта на отбора е била навсякъде другаде, но не и при него, като дори и започнал да наглее, обявявайки за една от причините, че червените в момента нямат клубен стадион.

profittips-the best football tips

Нещо, което той знаеше с пристигането си в София, тъй като вече стадион „Българска армия“ беше в историята и беше започнала реконструкцията му.

С изказванията си и медийните си изяви хърватинът също не вдъхна особено доверие и не показа, че знае какво точно прави в Борисовата градина. След загубата от Славия и ужасяващото първо полувреме, Стипич заяви, че „нямаше стабилност в двете фази на играта“, но след почивката отборът стоял по-добре.

За финал пък сервира, че е дошъл да стане шампион с ЦСКА, но не е уточнявал кога ще стане това. Още тогава обаче хърватинът вече е мислил за тлъстата неустойка, която предстои да получи.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker