ФутболЦСКА 1948ЦСКА-София

Тъжна вест: Отиде си легендарен български вратар на ЦСКА

В събота сутринта ни напусна легендарният български вратар на Ботев Враца и ЦСКА Илия Вълов. Бащата на старши треньора на ЦСКА 1948 Валентин Илиев е издъхнал на 62-годишна възраст в ортопедията на врачанската болница, след като е претърпял в петък операция, тъй като е бил със счупена става след падане.

Той е юноша на Ботев Враца, където дебютира за представителния тим през 1981 година. През лятото на 1988 година премина в ЦСКА, където играе през следващите два сезона.

Вълов е двукратен шампион на България с „армейците“, носител на купата на Народна република България 1988/89, двукратен носител на купата на Съветската армия през сезоните 1988/89 и 1989/90, носител на Суперкупата на България през 1989 година с ЦСКА.

profittips-the best football tips

Кариерата на Илия Вълов преминава още през отборите на Локомотив София, германския Берлинер Динамо, австрийския Аустрия Виена, Добруджа, турския Алтай и Ботев Враца.

През лятото на 2015 година е назначен като изпълнителен директор на Ботев Враца. На 1 август 2019 започва работа като треньор на вратарите в школата на отбора и остава на поста до юни 2021. На 14 август 2023 се завръща в Ботев Враца като треньор на вратарите в академията на клуба.

„Ти беше едно от най-големите сърца в българския спорт! Истински приятел във всичко! За България и за ЦСКА ще останат незабравими мачовете с Панатинайкос, Рода, Барселона, Марсилия, Спарта… Заедно накарахме всички „червени“ фенове да се гордеят с полуфинал в КНК и четвъртфинал в КЕШ! Никога няма да забравя как хващаше дузпите в Керкраде! Почивай в мир, Илия Вълов! Никога няма да бъдеш забравен!“, написа Христо Стоичков, часове след вестта за кончината му.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker