Други отбориПърва лигаФутбол

УЕФА с празничен подарък за родния футбол

УЕФА обяви така наречените солидарни плащания за сезон 2022/2023. За този сезон родните тимове ще получат малко над 5 милиона лева.

Тези средства са предназначени за тимовете, които не са участвали в евротурнирите през този сезон /става дума за груповата фаза на турнирите/ и сумата зависи от представянето на участващите тимове. Както се подразбира, тимът на Лудогорец няма да получи нито стотинка от въпросната сума, защото той участва и все още е част от Евротурнирите.

profittips-the best football tips

Миналата година тимовете си поделиха сума, по-малка с милион лева. Тогава отборите си поделиха 4 милиона и 32 хиляди лева.

Средствата ще бъдат разпределени между тимовете от Лига, Втора и Трета лига по схема, която е отдавна утвърдена. Любопитно е, че най-много пари по този фонд ще получи Русия, чиито тимове са извадени от турнирите покрай някои от актуалните събития в света.

Снимка: Sevillafc.es

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker