Локомотив (София)Първа лигаФутбол

Феноменален гол след 40 секунди игра не бе достатъчен на Локо София за победа в „железничарското“ дерби

Локомотив София завърши 1:1 като гост на Локомотив Пловдив в „железничарското дерби от седмия кръг в Първа Лига. Мачът на „Лаута“ предложи повече единоборства, отколкото ситуации пред двете врати, но и две изключително красиви попадения, които разделиха точките за тимовете, водени от Иван Колев и Любослав Пенев.

Столичните „железничари“ влязоха силно и агресивно в двубоя и само след 40 секунди Красимир Станоев откри резултата с феноменален диагонален удар от воле, който не остави възможност на Кристиян Томов да реагира. Това е най-бързият вкаран гол от началото на сезона в българското първенство.

До края на първата част „червено-черните“ продължиха да бъдат по-настоятелни в атаките си, като веднъж топката срещна и гредата, но не бяха достатъчно ефективни при завършващата фаза и не отбелязаха втори гол, което впоследствие се оказа решаващо.

profittips-the best football tips

„Смърфовете“ натиснаха своя съперник чак в средата на второто полувреме, но не създадоха почти нищо пред вратата на Александър Любенов. Дванадесет минути преди края на редовното време, домакините все пак стигнаха до равенството с още един майсторски гол, вкаран на стадион „Локомотив“. Георги Каракашев насочи топката с глава от трудна позиция в горния ляв ъгъл на Любенов след центриране на Оливер Камдем.

По този начин „железничарският“ сблъсък в Пловдив завърши без победител. „Смърфовете“ са щести с 11 спечелени точки от 7 изиграни срещи, докато столичани се намират на десета позиция с две по-малко.

За отбора на Иван Колев предстои кратка почивка в паузата на националните отбори, а „червено-черните“ посрещат ЦСКА в „Надежда“ в следващия дванадесети кръг, който ще се изиграе на мястото на осмия след около две седмици.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker