ТОПФутболЦСКА-София

Фернандо Каранга: Като заспивам се сещам за мачовете срещу Левски, винаги им вкарвам, Кордоба е защитник №1, защото аз не съм бил тук

Нападателят на ЦСКА-София Фернандо Каранга бе награден за „Играч на 25-тия кръг“ на Първа лига. Бразилецът вкара два гола при успеха над Ботев Пловдив, които са неговите първи попадения след завръщането му в клуба.

„На първо място искам да благодаря на всички. Това е първият път, който идвам тук, след като се завърнах в ЦСКА, но обещавам да не е последният. Много съм щастлив с гласовете, които са дали треньорите. Ще продължа да вкарвам голове, за да дойда пак и да направя хубава колекция от награди“, заяви Каранга.

„Наистина ще бъде труден мач (с Локомотив София). В паузата се подготвихме много добре и отборът е готов за този мач. Знаем, че всеки мач нататък е важен. Спомням си много добре миналия път – четири мача не бях вкарал и от тогава не спрях. Надявам се и сега историята да се повтори.“

„Първенството се е променило, клубът се е променил. Адаптирам се много по-бързо. ЦСКА винаги е силен отбор, независимо от футболистите, които притежава“.

„Думата машина не ми излиза от главата. Машината и до днес работи. Тази година е много по-красив трофеят. Ще се трудя много, за да спечеля още награди“

profittips-the best football tips

„След престоя в Китай имах други оферти, но се сетих за моята история тук и това ме мотивира да се завърна в ЦСКА. Смятам, че това беше правилното решение. Взаимно се потърсихме с клуба.“

„Българският е много труден език, но правя усилия да го науча. С почти всички играчи, с които съм играл в ЦСКА си поддържам връзка с Манолев, Бодуров, Десподов. Манолев ми се обади, когато се завърнах и говорихме. Той ми каза: „Малко съм стар и ще те гледам по телевизията“. Това е много хубаво за мен. Аз бих викнал Кирил Десподов и Николай Бодуров в ЦСКА, много харесвах Манолев, но той спря. Харесвах и Антон Недялков“, разказа още бразилецът.

„Сега в момента първенството не е решено. Ние нямаме право на грешка. Ако продължим да печелим мачовете си, това ще бъде много добре. ЦСКА има шанс да стане шампион“, заяви Каранга.

„Не само моя е тази цел, но и на ЦСКА, но сега моята е вкарвам голове, за да може ЦСКА да побеждава и да се бори за титлата. Първата ми цел е да бъда шампион с ЦСКА и няма да се откажа докато не стане.

Мачът с Левски е много специален мач за мен, защото винаги им вкарвам. Всеки футболист иска да играе дербита. Решителните футболисти като мен са за такива мачове. Всеки ден, като заспивам, си сещам за мачовете срещу Левски. Вече знам как ще отпразнувам, когато вкарам на Левски, но не мога да ви покажа сега“, каза още той.

„Това е моят стил на игра, аз мисля, че като играя нахъсано, противникът се колебае. Те не изпитват страх, аз ги провокирам, не се страхувам от нищо“, коментира още нападателят.

profittips-the best football tips

„Контузията, която имах не ми влияе по никакъв начин. Аз съм добре. В Китай изискваха много, но и тук е така. След червения картон бях много разочарован. Когато ми изстина главата, разсъждавах къде съм сбъркал. Треньорите говориха с мен и ми казаха да бъда по-умерен в следващите мачове. Да се изправя срещу Хосе Кордоба е голямо предизвикателство за мен. Той е бил защитник №1, защото аз не съм бил тук“, заяви с усмивка нападателят.

„Всички фенове чакат с голяма желание. Като приключи реконструкцията, това ще е прекрасен стадион“, добави Фернандо Каранга.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker