ДЮШФутбол

Фурнаджиев с предложение за младежкия футбол

Първият вицепрезидент на БФС Атанас Фурнаджиев предложи Министерството на младежта и спорта да поеме контрола над детско-юношеските школи. Според него това ще облекчи бюджета на клубовете, като в същото време ще спомогне за привличането на качествени специалисти, което да позволи производството на добри играчи.

„Проблемът на България е, че ние не произвеждаме кадри. Този проблем идва от детско-юношеския футбол и от школите, които са надолу по веригата. В последните 15 години футболът струва много пари.

profittips-the best football tips

За да имаме футболисти, трябва да имаме качествени треньори в детско-юношеските школи. Но качествените треньори струват много пари. В момента мъжките ни отбори едва събират средства“, каза Фурнаджиев пред репортери.

„Без юношески футбол и без качествени треньори няма какво да очакваме и как да тръгнем нагоре. Без гръбнак от поне петима, които да играят в сериозни клубове във водещите първенства в Европа и да са титуляри в тези отбори, няма как да стане. Това е реалността“, добави той.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker