Други отбориПърва лигаФутбол

Христо Янев се разплака, след като успя да спаси Ботев Враца от директно изпадане

Ботев Враца победи Берое с 1:0 в мач от 35-ия последен кръг на Първа лига. По тозин начин, с оглед загубата на Пирин от Локомотив София, тимът на Христо Янев достигна до бараж срещу Марек Дупница, който ще определи последния отбор в елита през следващия сезон. С оглед голямото изоставане до последно, врачани сътвориха истински подвиг, успявайки да избегнат директното изпадане, а след края на мача на стадион „Христо Ботев“, емоциите взеха връх под Околчица.

„Емоциите са големи. Казах и на момчетата, че се върнахме от мъртвите, въпреки че никой не вярваше в нас. Получих подкрепа от цяла България. Натоварих хората, които ме обичат и вярват в мен. Вкарвам винаги душа и сърце в това, което правя. Днес вложихме сърце и душа, имахме късмет. Този частичен успех ни дава шанс да се преборим за това, което ние искаме, а и всеки, който обича Ботев Враца“, заяви през сълзи Христо Янев.

Всеки път подбирам внимателно думите си пред медиите, но важното е това, което казвам в съблекалнята. Направихме крачка напред и от тогава сме само с една загуба. Въпросът е, че се намираме в незавидна ситуация и трябва да излезем, като се борим докрай“, каза още той.

„Бяхме предупредил колегите да не ми казват резултатите от другите стадиони, за да се фокусираме в нашия отбор. Радвам се, че има феърплей. Събрали сме се треньори, които искат да променят нещо в българския футбол. Остава една крачка и ние трябва да я направим, няма да е лесно“, заяви старши треньорът на Ботев Враца.

„Бил съм в такава ситуация и като футболист и като треньор. Веднъж не успях да направя последната крачка и това ми е като обеца на ухото. Не трябва да подхождаме към този мач лековата, за да страдаме. Трябва да сме максимално фокусирани. В крайна сметка, когато имаш вяра в сърцето си, можеш да постигнеш успех, който да те доведе до щастлив край“, сподели щастливият Христо Янев.

Ботев Враца ще има домакинско предимство на решителния мач, тъй като от настоящия сезон 14-тият в класирането на Първа лига приема третия в подреждането на Втора лига на собствения си стадион. До момента баражите се играеха на неутрален терен.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker