Анализи и коментариПърва лигаФутболЦСКА-София

ЦСКА започва новия сезон с нов треньор и голямо предизвикателство в Разград

Отборът на ЦСКА София гостува на Лудогорец в мач от откриващия кръг на Първа Лига. Мачът на „Хювефарма Арена“ е в неделя вечер от 21:15 часа и ще имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg.

Maчът в Разград ще бъде официален дебют за новия старши треньор на тима Томислав Стипич. Той подписа договор преди малко повече от месец, като проведе подготовката в Банско. В контролите „червените“ бяха безгрешни, записвайки седем от седем победи, но още в началната страница на новото първенство срещат настоящия шампион.

От своя страна Лудогорец вече изигра две официални срещи, преодолявайки грузинския Динамо Батуми в квалификациите на Шампионска лига. В реванша, който се изигра в сряда, тимът на Георги Дерменджиев не убеди с представянето си и бе близо до срамно отпадане, но в края на краищата успя да стигне до следващия етап, където ги очаква друго Динамо – от Минск.

profittips-the best football tips

Амос Юга и Емануел Шакич най-вероятно ще пропуснат срещата. Марселино Кареасо също отсъства от тренировъчни занимания през седмицата, но се очаква да е на разположение и да участва в мача.

Важно е да се отбележи, че днес ЦСКА ще започне да изтърпява наказание, което бе наложено за нахлуването на „червените“ привърженици в евробаража срещу ЦСКА 1948. В резултат на извънредните сцени „армейците“ бяха наказани с лишаване на тима от домакинство за срок от 3 мача, но с условието, че между тези две домакинства ЦСКА няма да може да разчита на своя публика при гостуванията си.

А след като тези санкции изтекат, за следващите две домакинства тимът на Томислав Стипич няма да може да има свои фенове в Сектор „Г“.

Хърватският треньор смути част от привържениците с изказване, че ЦСКА ше се бори за топ 5 в Първа Лига и Купата на България. Един от изпълнителни директори на клуба Филип Филипов заяви по-рано, че ще са необходими три трансферни прозореца, за да се превърне в отбор, който да се бори за шампионската титла. Бившият футболист на „червените“ сподели, че търсят точните футболисти за тима и това е причината за забавянето на входящите трансфери,

Очаква се да пристигнат още 4-5 нови попълнения, които да доизградят класата и облика на отбора. Досега „армейците“ привлякоха нов вратар в лицето на националния страж Иван Дюлгеров и национала на Косово Лумбард Делова, които изглеждат най-сериозните имена в селекцията.

Българското крило Иван Тасев бе привлечен в клуба от Пирин, а младият нападател Йоан Борносузов се завърна при „червените“ след престой в Италия.

Как ще започне новия сезон на ЦСКА и как ще завърши дебютния мач на Томислав Стипич? Ще си отговорим заедно в неделя вечер.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker