СлавияТОПЦСКА-София

ЦСКА излъга Славия на „Александър Шаламанов“ и гледа към 1/4 финалите за Купата

ЦСКА продължава към следващата фаза на турнира за Купата на България след труден успех над Славия с 1:0 на столичния стадион „Александър Шаламанов“. Единственото попадение отбеляза Матиас Фаетон в средата на първото полувреме. Мачът ще се запомни и с три греди, две от които нацелиха ‘белите“. Славия отново се представи повече от достойно срещу „червените“, но не успя да реализира положенията си.

По ирония на съдбата „бели“ и „червени“ играха в петък на този стадион в мач за първенството и завършиха при равен резултат 1:1. Това е второ поредно равенство за двата отбора помежду им, а при евентуално трето днес – победител ще трябва да се излъчи чрез продължения и дузпи.

profittips-the best football tips

Славия започна по-агресивно срещата и в 7-ата минута Галин Иванов отправи първия точен удар, но Густаво Бусато без проблеми улови.

Грешка на Сейни Санянг, който още в началните минути получи жълт картон, в центъра на терена позволи на Славия да организира контраатака. Мартин Сораков излезе очи в очи с вратаря на ЦСКА, но бразилецът скъси дистанцията и успя да спаси отбора си.

Първа добра възможност за „армейците: дойде в средата на полувремето, когато Джонатан Линдсет отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но топката мина встрани.

ЦСКА откри резултата в 27-ата минута, когато Тобиас Хайнц преодоля Венцислав Керчев и проби отдясно. Норвежецът с отличен пас намери Матиас Фаетон в наказателното поле, който засече центрирането, отправяйки техничен удар, а топката се оказа неспасяема за Вуцов.

Бурната радост на скамейката на гостите ядоса „белите“ фенове, които потърсиха саморазправа с тях. Към тъчлинията полетяха няколко седалки, а играта бе спряня за пет минути.

В 38-ата минута Майкъл Естрада бе близо до удвояването на аванса, но неговият удар разтресе напречната греда. В 41-ата минута Амос Юга засече центриране от малкото наказателно поле, но право в тялото на Светослав Вуцов.

В ответната атака Густаво Бусато се намеси фантастично и предотвати сигурен гол на Славия. Стражът показа отличен рефлекс с една ръка, отразявайки удар на Галин Иванов, при който имаше и рикошет.

Последваха нови силни минути за Славия и в самия край на полувремето след центриране от корнер Ерол Дост отигра с глава, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Това бе и последната опасност за иначе динамичното първо полувреме и ЦСКА се оттегли с минимален аванс на почивката.

profittips-the best football tips

На полувремето дикторът обяви съобщение от делегата, че срещата ще се прекрати, ако продължи стрелбата с предмети към терена.

В първата минута на второто полувреме Сораков имаше добър шанс да изравни, но ударът бе прекалено слаб и Бусато улови. В 57-ата Тасев стреля от фаул, но топката мина встрани от вратата. Минута по-късно, след корнер за Славия, Дост отново бе на добра позиция и отклони кълбото. То се отби в Шакич и кацна на напречната греда.

В 70-ата минута Галин Иванов бе изведен зад защитата на гостите, той предпочете да подава, а Бусато отново реагира добре.

При едно центриране в наказателното поле на „червените“ Густаво Бусато се сблъска с играч на Славия. Ударът им се оказа сериозен, тъй като бразилският страж поиска смяна и Димитър Евтимов се появи в игра в заключителните минути на срещата.

Във втората минута на добавеното време Кристиян Стоянов пробва изненадващ удар от дистанция, който се отби в страничната греда на Евтимов.

Стартови състави на двата отбора:

Славия София: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 4. Виктор Генев, 5. Велко Йеленкович, 37. Венцислав Керчев, 27. Емил Мартинов, 17. Ерол Дост, 33. Галин Иванов (К), 88, Тони Тасев, 23. Денислав Александров, 9. Мартин Сораков

Старши треньор: Златомир Загорчич

ЦСКА – София: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 13. Браян Кордоба, 6. Християн Петров, 3. Сейни Санянг, 17. Емануел Шакич, 21. Амос Юга (К), 7. Джонатан Линдсет, 14. Тобиас Хайнц, 11. Матиас Фаетон, 28. Майкъл Естрада

Старши треньор: Нестор Ел Маестро

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker