Анализи и коментариПърва лигаТОПФутболЦСКА-София

ЦСКА и Томислав Стипич се явяват на втори поправителен изпит в Кърджали

Отборът на ЦСКА гостува на Арда в мач от шестия кръг на българското първенство. Мачът на стадиона в Кърджали е в събота от 19:00 часа и ще имате възможност да го проследите заедно с TribunaSofia.bg.

След две неочаквани загуби и изключително разочароващо представяне на терена, ЦСКА тръгна за Южна България с мисъл да се опита да измие срама и да постигне победа. Три спечелени точки от четири изиграни мача постави под въпрос дори бъдещето на настоящия треньор Томислав Стипич, а недоволството в „червената“ общност продължава да расте.

profittips-the best football tips

Хърватският специалист обаче запази спокойствие и хладнокръвие, заявявайки на вчерашната пресконференция увереността си, че ще промени статуквото за „червените“. Днес той няма да може да разчита на две от новите си попълнения – Джейсън Локило и Лумбард Делова, които са получили контузии през седмицата. Аут за неопределено време е и Георги Чорбаджийски, който е преминал през интервенция в Барселона.

„Не съм водил разговори с ръководството за бъдещето си. Аз съм тук, за да си върша работата и да остана спокоен, какъвто съм в момента. Трябва да върне стабилността на играчите си. За моето положение аз нямам стабилност, защото треньорът никога не е в безопасност. Всеки уикенд ние имаме изпит пред себе си и всеки може да оцени работата ми. Аз трябва  утре да дам стабилност на моя отбор, за да спечелим този мач“, заяви Стипич.

Съперникът на „червените“ също не е в отлична форма, До момента Арда обаче записа 100% актив от домакинствата си – 6 точки, докато регистрира три загуби в гостуванията си. През седмицата клубът подписа с доскорошния си футболист Лъчезар Котев, който се завръща в Кърджали, след като разтрогна договора си с руския Химки.

Арда се превърна в поредния отбор в Първа Лига, който публично заяви позицията си за съдийството. Кърджалийци входираха жалба срещу представянето на главния арбитър Венцислав Митров в последния мач със Спартак Варна. Любопитно е, че в текста присъства и името на съдията, който ще ръководи двубоя днес – Васимир Ел Хатиб.

За ВАР ще отговаря дуото – Волен Чинков и Дениз Соколов, което отговаряше са двубоя Локомотив Пловдив – Черно Море, където бе зачетен гол от явна засада на „смърфовете“.

„Може би ЦСКА в момента не се намира в най-доброто си състояние, няма да има подкрепата на своите фенове, но ЦСКА винаги е опасен и ни предстои доста труден мач, с оглед и последните резултати. Те са притиснати до стената, нямам представа дали в историята е губил 3 поредни мача, така че този мач е всичко или нищо за ЦСКА“, сподели треньорът на Арда и бивш футболист на „червените“ Александър Тунчев.

Седмицата бе динамична и за „червените“, които се фокусираха и в предстоящото дерби с Левски, което е планирано за 14 септември. Въпреки че клубът излезе с официална позиция, в която пожела мачът да бъде отложен, Спортно-техническата комисия към БФС не взе предвид думите им и реши друго – срещата да се изиграе на стадион „Георги Аспарухов“ без право на гостуваща агитка на ЦСКА.

Решението вбеси голяма част от „червената“ общност, като най-активен бе един от изпълнителните директори – Стоян Орманджиев. Той заяви, че ЦСКА е „сам срещу всички“.

Орманджиев взе отношение и по темите за уволнението на Томислав Стипич, което се поиска от много привърженици, както и за слабото начало на сезона:

„Разбираме изцяло разочарованието на привържениците, но за нас е грешка треньорите да се сменят като носни кърпички.“

profittips-the best football tips

„Ние знаехме, че в началото ще страдаме. Знаем, че и търпението към нас се изчерпва. Но работим честно и отговорно, понасяме много критика, което изисква голяма воля и търпение, но го правим в името на ЦСКА. Защото ни е болно всяка година да има големи очаквания и после големи разочарования. Пътят е дълъг и не би следвало в самото му начало да даваме крайни оценки. Въпреки това сме наясно, че следващите два мача ще са определящи, независимо дали ни харесва или не“, бяха част от думите на Стоян Орманджиев.

Ще успее ли ЦСКА да вземе своя втори поправителен изпит и колко определящ ще е мачът срещу Арда, предстои да разберем в събота вечер в Кърджали.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker