ТОПФутболЦСКА-София

ЦСКА с впечатляващ обрат срещу вдъхновения отбор на Пирин

ЦСКА не убеди с представянето си и бе на крачка от издънка, но все пак победи отбора на Пирин с 2:1 в Благоевград. Успехът дойде изключително трудно, като десет минути преди края на мача, „армейците“ бяха догонващи в резултата. „Орлетата“ поведоха в продължението на първото полувреме с хубав гол на Иван Тасев. Футболистите на Нестор Ел Маестро успяха да се събудят навреме и сътвориха впечатляващ обрат в рамките на 60 секунди. Ключът за трите точки се оказа резервата Матиас Фаетон, който първо възстанови равенството в 79-ата минута, а минута по-късно асистира на Джонатан Линдсет за крайното 2:1. Домакините се сринаха и не намериха начин да отговорят на двойния удар. Те доиграха и двубоя с човек по-малко, след като Аюб Абу бе изгонен с втори жълт картон. По този начин ЦСКА е трети в класирането с актив от 28 пункта и е на крачка от върха.“Червените“ са на точка зад Черно море и на две зад лидера Локомотив Пловдив. Пирин остава 13-то място с 11 точки и продължава битката в дъното.

Двубоят започна на бързи обороти и двата отбора си размениха по няколко опасни атаки. Още в третата минута Аймен Суда се измъкна по лявото крило и бе повален от Енес Махмутович. Защитникът на ЦСКА-София получи първото официално предупреждение в мача. Две минути по-късно Тобиас Хайнц пробва късмета си от пряк свободен удар, но изстрелът му премина над вратата. В 12-ата минута Андрей Йорданов се отчете с решителна намеса и предотврати почти сигурен гол. Марселиньо Кареасо отне от Венцислав Бенгюзов в центъра. Топката стигна до Дюкенс Назон, който не се ориентира добре в ситуацията. Някак кълбото отново се оказа в Кареасо и халфът стреля от чиста позиция, но Йорданов успя да блокира неговия удар.

profittips-the best football tips

В 18-ата минута феновете на ЦСКА и Пирин се присъединиха към всеобщия протест на българските фенове срещу БФС и викове „Оставка“ оглушиха стадион „Христо Ботев“.

Десетина минути преди почивката ЦСКА пропиля две добри възможности да излезе напред в резултата чрез своя голмайстор Дюкенз Назон. При първата нападателят потърси свой съотборник с успореден пас на голлинията, но не бе достатъчно точен в обработването на топката. Секунди по-късно Дюкенс Назон бе изведен в коридор от Джонатан Линдсет. Завършващ удар на национала на Хаити бе блокиран от защитник на Пирин. В ответната атака домакините създадоха страхотна възможност за попадение. Християн Петров се намеси ключово и изби топката на метър пред голлинията и точно пред нападателя на „орлетата“.

В 39-ата минута ЦСКА пропусна най-чистото положение в мача. Амос Юга изведе зад защитата Назон. Той се оказа сам срещу вратаря Максим Ковальов и стреля по земя, но стражът съумя да избие с крак.

Пирин продължи да контраатакува опасно и в 42-ата минута създаде нова възможност за гол. Хайнц направи груба грешка в средата на терена и подари топката на Суда, който напредна и отправи силен удар. Изстрелът обаче бе в обсега на Бусато и той спаси с една ръка.

В самия край на полувремето Пирин откри резултата и шокира „армейците“. Капитанът на благоевградчани и бивш футболист на ЦСКА Александър Дюлгеров пресече пас на Амос Юга в центъра на терена и продължи към Комано, който с едно докосване намери Иван Тасев. Крилото показа самочувствие и с хладнокръвен диагонален шут по земя изведе Пирин напред – 1:0.

Играта на ЦСКА не бе на необходимото ниво и в началните минути на втората част. Пирин се бранеше добре, а в 53-тата минута дори погледна по-смело към вратата на Бусато. Голмайсторът Тасев тръгна зад центъра и продължи до наказателното поле на „червените“ с впечатляващ рейд.. Той си затвори ъгъла, а подаването му беше пресечено от Християн Петров.

„Армейците“ владееха топката, но не сътвориха нищо интересно до 79-ата минута на двубоя. Тогава удар на Борис Тютюков бе блокиран, а топката попадна в обятията на Бусато. Бразилският страж даде началото на скоростна контраатака, която се разви по десния фланг, но стигна до левия, където се намираше влезлият като резерва Матиас Фаетон. Националът на Гваделупа нахлу в наказателното поле и с хубав удар завърши атаката за 1:1.

Голът разконцентрира домакините и те допуснаха пълен обрат в рамките на 60 секунди. ЦСКА нанесе решаващ втори удар, а главно действащо лице отново бе Матиас Фаетон. Той проби отляво и асистира на Линдсет с остър пас по земя, а норвежецът завърши с едно докосване, не оставяйки шансове на Ковальов.

Пирин тотално рухна и пет минути по-късно получи трети удар по амбициите си. Аюб Абу бе изгонен с втори жълт картон. Така „орлетата“ трябваше да доиграят мача с 10 души. Въпреки късния обрат, „орлетата“ на Иво Тренчев, трябва да бъдат поздравени за начина, по който се противопоставиха на ЦСКА. Благоевградчани изиграха силен мач, в който не се страхуваха да атакуват и затрудниха максимално столичния си съперник.

Състави: 

Пирин: 12. Максим Ковальов, 20. Аймен Суда, 4. Аюб Абу, 38. Александър Дюлгеров, 6. Андрей Йорданов, 17. Борис Тютюков, 73. Венцислав Бенгюзов, 8. Дмитро Семенив, 11. Иван Тасев, 29. Мартин Бачев, 19. Юго Комано

Треньор: Иво Тренчев

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 17. Емануел Шакич, 19. Иван Турицов, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 21. Амос Юга, 7. Джонатан Линдсет, 14. Тобиас Хайнц, 26. Марселино Кареасо, 9. Дюкенс Назон, 29. Михаел Естрада

Треньор: Нестор Ел Маестро

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker