Първа лигаТОПФутболЦСКА-София

ЦСКА ще отстоява второто място срещу „непобедимите“ от Крумовград

ЦСКА посреща Крумовград в мач от 33-ия плейофен кръг на Първа лига. Двубоят е на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата с начален час 17:30 и ще имате възможност да го проследите минута по минута с TribunaSofia.bg.

През седмицата Ботев Пловдив спечели Купата на България, което означава, че Лига Европа е мисия невъзможна за отбора на Стамен Белчев. „Червените“ ще се борят за второто място с тима на Черно море, с който преди кръга имат равен актив от точки – 66. Завършилият на второ място се класира за квалификациите на Лигата на Конференциите, а третият в подреждането ще участва на бараж срещу седмия/осмия в Първа лига.

Друга лоша новина за треньора на домакините е наказанието на Фернандо Каранга, наложена от Дисциплинарната комисия. Бразилският голаджия е наказан за 6 мача, което автоматично го изважда от сметките на Белчев до края на сезона. Аут за съботния двубой са още Юрген Матай, който е със сериозна контузия по думите на наставника, и Брадли Де Нойер, поради неспазване на дисциплината.

Добрите новини в щаба на „армейците“ са свързани с двама от норвежките полузащитници. Става въпрос за Джонатан Линдсет, който изтърпя наказание и Улаус Скаршем, който бе измъчван от вирус през последната седмица. Сейни Санянг също беше санкциониран за един мач и днес би трябвало да вземе участие в мача.

Половин отбор от футболистите на „червените“ трябва да бъдат внимателни, тъй като са застрашени от наказание за натрупани жълти картони. Браян Кордоба, Емануел Шакич, Енес Махмутович и Станислав Шопов имат по четири, докато с осем са Марселино Кареасо и Тибо Вион. При ново официално предупреждение за последните двама – те ще пропуснат двата оставащи мача от плейофите – домакинството на Черно море и гостуването на Локомотив Пловдив.

Срещу ЦСКА обаче излиза приятната изненада на настощия сезон – Крумовград. Новаците, водени от Станислав Генчев, не познават вкуса на поражението в 14 поредни мача. Единствено Клаудер Машедо е наказан за днешния сблъсък.

Тимът от Родопите е непобеден от началото на пролетта, а целта пред тях е поставена от старши треньора – да завърши първенството без загуба. Крумовград може да се похвали с престижни резултати на негостоприемни стадиони, а единствено срещу ЦСКА не успя да вземе дори точка досега.

Какво ще се случи днес? Дали „червените“ ще спрат устрема на „непобедимите“ и ще направят крачка към второто място или гостите от Южна България ще се окажат препъникамък за пореден съперник? Предстои да видим – в събота вечер на стадион „Васил Левски“ в столицата.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker