Левски (София)ФутболЦСКА-София

Цунами стартира, Линдсет и Гарсес пропускат

Левски се подготвят за вълнуващото вечно дерби с очаквана промяна в състава и тактиката. В сравнение с предишния кръг, треньорът Елин Топузаков ще направи пълна революция в единайсеторката. Основната разлика ще бъде възстановяването на стандартната формация 4-2-3-1. Вратарският пост ще бъде в ръцете на Пламен Андреев, а в центъра на защитата ще излязат Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап. Жереми Петрис и Цунами ще заемат местата на фланговете, докато в халфовата линия ще видим Андриан Краев и Филип Кръстев. Илиян Стефанов ще поеме ролята на плеймейкър, като замества Ивелин Попов, който ще бъде резерва в този мач. Атаката на Левски ще бъде водена от Рикаединьо, а Роналдо и Уелтон нападат по фланговете.

Сините ще насочат усилията си към атаката в това дерби, като се очаква да наложат високо преса в началото на мача и да вземат контрола. На „Герена“ се полагат много надежди на Роналдо и Уелтон, които получиха почивка в предишния кръг и сега ще се опитат да пробиват в защитата на противника.

profittips-the best football tips

ЦСКА и треньорът Саша Илич се изправят пред сериозни кадрови проблеми в предстоящото дерби. След мача с ЦСКА 1948, отборът трябва да се справи с няколко сериозни контузии. Капитанът Юрген Матей е един от тези играчи, който е принуден да пропусне значителна част от сезона поради скъсани връзки. Той ще отсъства от игра поне половин година, оставяйки голяма празнота в отбраната на отбора. Освен Матей, и други ключови футболисти се борят със здравословни проблеми. Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсес са във възстановителен процес от разтежения, което им пречи да тренират пълноценно. Въпреки усилията им, те се очаква да бъдат извън игра и със сигурност няма да бъдат включени в стартовия състав. Решението относно тяхното участие в мача ще бъде взето в последния момент.

ЦСКА трябва да промени своята защитна линия. Триото, съставено от Махмутович, Юга и Християн Петров, ще заеме позициите в отбраната. Вион ще играе.

„Teма Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker