Първа лигаТОПФутбол

Черно море разгроми Лудогорец във Варна и излезе еднолично втори в класирането

Черно море разгроми Лудогорец с 4:0 на стадион „Тича“ във Варна в мач от 33-ия кръг на Първа лига. „Моряците“, водени от Илиан Илиев, постигнаха своята 11-та поредна победа непревземаемата крепост – стадион „Тича“. Тимът на националния селекционер все още няма загуба на собствения си сезон, едно домакинство преди края на шампионата.

Андреяс Калкан изведе Черно море напред в края на първата част, а през второто полувреме головете на Даниел Димов, Уеслен Жуниор и Живко Атанасов оформиха категоричния резултат, който е най-голямата загуба в историята на Лудогорец в българския елит.

След този успех Черно море вече има 69 точки в актива си, изкачвайки се на второ място, като воденият от Илиан Илиев отбор има аванс от две точки пред третия ЦСКА. Двата отбора се срещат в следващия кръг в мач, който може би ще определи крайното класиране на тазгодишното първенство.

Припомняме, че третият в Първа лига ще играе бараж за класиране в квалификациите на Лигата на Конференциите срещу седмия/осмия в подреждането на българския елит. Мачът между ЦСКА и Черно море е в четвъртък от 20:15 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker