Извън БългарияЛевски (София)Футбол

Четирима оцеляха на косъм: още подробности за ужаса в Скопие!

Четирима фена на Левски имаха по-голям късмет от сънародника ни, който беше наръган с нож, съобщава „Мач Телеграф“. Привържениците на два пъти са нападани с ножове и тръби от феновете на Шкупи, но са се разминали с опасността.

Един от тях, Румен Стойнов, описа случилото се така: “Взехме такси и се отправихме към хотела, в който се бяхме настанили още в сряда. Чудехме се къде ще намерим какво да ядем, след като стояхме толкова часове на стадиона. Не бяхме отседнали на затънтено място. А на улица, която се намира зад статуята на Александър Македонски.

До нас бе посолството на Швеция. Спряхме обаче на булеварда до площада, за да не влизаме в тясната улица. Слязох от колата и чаках един от нашите да плати, когато чух мощен звук от приближаващи се автомобили. Обърнахме се и видях, че са две. Изведнъж спряха настрани и оттам скочиха хора с ножове и тръби. За наш късмет, плащането се забави и останалите момчета бяха вътре. Скочих и аз при тях. Казаха на таксиджията да тръгва веднага и да кара към полиция. Той не разбра за какво става въпрос.

Тогава онези наобиколиха колата и започнаха да удрят по нея и да правят опити да ни извадят. Един дори почти успя и вкара тръбата си вътре, за да не можем да заключим вратата. Тогава на шофьора му светна. И даде пълна газ, с което разпръсна нападателите. Те се качиха на колите и започнаха да ни преследват. Спряха обаче, когато видяха, че стигнахме районно.

profittips-the best football tips

Скочих вътре и започнах да крещя на полицията, че искат да ни убият. Онези обаче видяха, че полицаите излизат с мен и отпрашиха. Разпитаха ни, таксиметровият шофьор също ни подкрепи и каза, че са искали да ни заколят. Показа и щетите по колата, но не искаше да прави протокол, защото и така щели да му ги покрият с каското.

Полицията ни пое и двама ни закараха до хотела. Приближихме се към входа и тогава от тъмното се появиха онези с тръбите и ножовете. Смятай за какво става въпрос! А бяхме и с полиция. Тогава полицаите извадиха пистолетите и ги погнаха. Казаха ни: „Вие стойте тук!”. Как да стоим? Ами, ако пак ни заобиколят! Казах го на полицаите и те размислиха. Прибрахме се, а те стояха до сутринта пред входа. Просто чудо ни спаси”

Появиха се и клипове, на които най-вероятно северномакедонци атакуват коли с българска регистрация в търсене на нашенци. Вчера около 14 часа приключи и сагата със задържаните български фенове. Първоначално се говореше за трима фена, после бройката започна да варира между 20 и 40, но в крайна сметка задържаните са били 19 българи и двама северномакедонци.

Други фенове на Левски пък отказваха да напуснат стадиона, докато задържаните не бъдат освободени и искаха гаранции, че на излизане от Скопие няма да им бъде устроена още някоя засада. Ситуацията за задържаните също е била тежка и на моменти дори нелепа. Кутиите с личните им вещи се изпарили без следа. Трябвало да бъдат съдени по бързата процедура, но после станало ясно, че това няма да се случи, а двама от тях дори трябвало да останат 72 часа в столицата на западната ни съседка.

Неразбориите продължили с невъзможността да бъде намерен преводач. Също така българите трябвало да внесат по 200 евро на човек, което щяло да бъде максималната глоба. Сумата била събрана от придружителите им, но пък се оказало, че полицаите нямат право да пипат парите, за да не бъдат обвинени в приемане на подкуп. Това налагало извършването на банков превод, но банките започвали работа чак в 8 часа.

profittips-the best football tips

Консулът на България Георги Христов станал гарант, че плащането ще бъде направено. За известно време е имало неяснота и какви са обвиненията към задържаните. В 8 часа на следващата сутрин процедурата отново се забавила. В крайна сметка феновете били освободени, но пък глобите скочили от 200 на 300 евро на човек.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker