НационалиТОП

Шеф в БФС отсече: Община Пловдив ще издаде заповед за ползване на Колежа

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов коментира актуалната тема с преместването на футболната евроквалификация България – Унгария от София в Пловдив. В интервю пред БНТ той сподели, че стадион „Христо Ботев“ може да приема мача. Попов поясни, че разполага на снимка на съобщение от Община Пловдив, в което го уверяват, че ще бъде издадена заповед за ползване на „Колежа“ в четвъртък, 16 ноември:

„По отношение на изявлението на кмета на Пловдив, действително искането на БФС за предоставяне на стадион „Христо Ботев“ е направено на 6 ноември. На 3 ноември УЕФА препоръча промяна на стадиона и препоръча това да бъде стадиона „Христо Ботев“. На 6 ноември първия работен ден след местните избори, искането беше направено в съответствие с меморандума, който имаме подписан с община Пловдив. На 6,7, 8 ноември няма никаква реакция от строителя на стадиона“, заяви Попов.

profittips-the best football tips

„Припомням, че стадионът има разрешение за ползване издадено от Държавната-приемателна комисия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това разрешение не е оттегляно или отменено, това означава, че този стадион може да се ползва и както сте видяли той се е ползвал за мачове от вътрешното първенство“, добави шефът в БФС

„Съгласно действащия закон за противообществени прояви по време на спортни събития възлага отговорността за провеждане на футболни срещи на БФС и на органите на полицията. Самият строител има отношение към неговите постройки, които той е изградил. Вътре в стадиона няма никаква строителна техника, отвън пред централния вход няма никаква техника. Тези тръби или част от конструкции, които бяха услужливо показани са далеч встрани от самия стадион и нямат отношение към публиката и официалните лица, които биха били влезли откъм централния вход на стадиона“.

„За първи път в моята практика отказ за предоставяне на спортно съоръжение е позоваване на строителя, който изпълнява някаква обществена поръчка. На самия стадион няма обособена строителна площадка. Този стадион е толкова хубав, че мирише на футбол, държа на скрийншот едно съобщение от администрацията на Община Пловдив от събота – 10:48 часа, в което ми пишат „Господин Попов, нямате проблеми, Община Пловдив ще издаде заповед за ползването на стадиона“, уточни изпълнителният директор на футболната ни централа.

Снимка: TribunaPlovdiv.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker