ТОПЦСКА-София

Шеф на ЦСКА разясни ситуацията с новия стадион

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов коментира фактите около строежа на „Армията“, както и ситуацията около първия отбор, в интервю за БНТ.

„Реконструкцията на стадион „Българска Армия“ ще бъде в интерес на цялата широка общественост. Това ще е едно бижу в „Борисовата градина“. В петък входирахме проекта в НАК, комисията, която трябва да издаде крайното решение за реконструкцията на ст. „Българска Армия“. Ние не се съмняваме в положителния отговор. Очакваме крайното становище до края на седмицата, след което ще придвижим документацията до главния архитект на София. В момента, в който бъдат разписани документите, ще затворим стадиона и ще започнем събарянето му, което ще отнеме 2-3 месеца. Срокът за построяването на новия стадион е 18 месеца“, обясни Филипов.

profittips-the best football tips

Той съобщи, че ЦСКА ще домакинства през това време на Националния стадион „Васил Левски“. Филипов коментира и първия отбор на ЦСКА, като според него в тима има настроение, но това не означава, че е спокойно.

„И Саша Илич, и Ел Маестро са много добри треньори. Ел Маестро пое отбора в много тежък момент, но успя да преобрази отбора за два месеца и да играем добър футбол. Той изведе отбора от кризата“, сподели Филипов.

Шефът на „армейците“ сподели очакванията си за предстоящия мач с Локомотив Пловдив, както и за Вечното дерби с Левски идния уикенд. Той не пропусна да отбележи и амбициите си за шампионската титла.

„Според мен мача с Локомотив Пд ще бъде сложен, очаква ни интересен мач. Надявам се, че ние ще си тръгнем победители, но ще бъде трудно. И ние се намираме в подем, има настроение и самочувствие в отбора ни“, заяви изп.-директор на „червените“ по повод предстоящия двубой с пловдивския тим утре. ЦСКА всяка година иска да спечели титлата, прави максималното. Ще направим всичко възможно да бъдем на върха тази година. Хубаво е, че ще има повече отбори, които ще се борят за първите места, конкуренцията като е силна, ще има повече напрегнати мачове, мисля, че ще бъде интересно първенство“, каза Филипов.

„ЦСКА има най-голямата фенска маса, надявам се всеки да играе за себе си, защото миналата година в края на първенството се получиха не до там мачове граничещи с феърплея. Фаворитите в това дерби никога няма. Всичко е въпрос на мобилизация, на характер, на моментно състояние, мисля, че ще стане хубав мач. Искам да призова феновете, дербито да бъде наистина един празник за футбола“, каза още Филип Филипов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker