Първа лигаФутболЦСКА-София

Ще започне ли ЦСКА годината с победа?

Зимната пауза в родният футбол приключи, а днес тя приключва официално и за ЦСКА. Тимът ще изиграе първия си официален двубой за календарната 2024-та година, в който ще се изправи срещу тима на Ботев Враца. Двубоят с начало от 17:45 ще бъде и първото домакинство на ЦСКА, което ще се изиграе на Националния стадион заради реконструкцията на „Българска армия“.

ЦСКА започна колебливо контролите си в Турция след шеметният двубой срещу Литекс на родна земя, завършил при резултат 5:3. След две последователни загуби тимът се окопити и спечели следващите три двубоя с резултати съответно 2:0, 2:1 и 1:0. За първенство тимът загуби инфарктно от Лудогорец, а това беше втори неспечелен двубой след равния със Славия в предходния кръг. „Армейците“ зимуваха на трето място, но с равни точки с вицешампионът в моментното класиране, който понастоящем е тимът на Лудогорец. През есента тимът спечели 12 мача, хиксира в 6 и загуби едва два, като вторият беше именно този последен двубой на „Българска армия“ с Лудогорец. Нелоша статистика предвид факта, че тимът смени треньора си скоро след началото на сезона.

profittips-the best football tips

Предишният сблъсък между двата тима беше спечелен със скромното 2:0 от ЦСКА. Това беше и първият случай от доста време насам, в който „червените“ не отбелязаха 4 или дори 5 гола на съперника си. Прдизвикателство за домакините в днешният мач е нападението – през зимата те се подсилиха в защита, в халфовата линия, но в нападение нещата са неясни. Новото-старот попълнение Фернандо Каранга загатва, че не е изгубил формата си от предишния престой на тима. Един ог голмайсторите на тима Дюкенс Назон напусна, а покрай него липсата хвана и неналожилите се в тима Майкъл Естрада и Браян Морено. Нападението на тима страдаше през есента, но предстои да видим как ще стоят нещата с новите имена в преден план.

Този иначе традиционен роден тим Ботев Враца е в дъното на класирането и само Етър го държи на предпоследното място. Със скромният актив от 13 точки, получени с помощта на 4 победи и 1 равен, тимът има нужда от всяка точка и ще се опита да затрудни всеки тим. Контролите на врачани бяха повече от катастрофални като резултат – Монтана ги излъга с 3:2, Цървена звезда също ги победи с 2:1, а най-престижните резултати бяха равен 2:2 с арменския Арарат и победа над дубъла на бистришкия ЦСКА 1948. Тимът от Враца е пълна енигма, но в исторически план не се е показвал като особено сериозен проблем за днешният домакин.

Преди паузата тимът страдаше в защита и в нападение – заедно с Етър държаха приза за най-ялово нападение, а защитата им е най-лошата в цялата Първа лига с допуснати 38 попадения. Това е само с едно повече от бройката голове, получени от вече споменавания неколкократно Етър.

profittips-the best football tips

Този двубой ще отговори на много въпроси: ще отлепи ли ютията Ботев, ще стане ли по-резултатен в нападение ЦСКА, новият Каранга като старият ли е или по-добър/по-лош и т.н. Отговорите ще получите днес в 17:45, когато TribunaSofia.bg ще проследи на живо мача за вас!

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker