Анализи и коментариЛевски (София)Първа лигаТОПФутбол

Ще се раздели ли Левски с ненужните футболисти?

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев обяви след контролата срещу Черно море на 3 юли, че неговият щаб не е доволен от представянето на четирима футболисти.

„Има футболисти, от които не сме доволни и ще търсим начин да ги продадем или да търсим друго развитие. Имена няма да кажа, има още два приятелски мача. Горе-долу се избистриха нещата кои ще задържим и с кои ще се разделим. Поне с четири човека ще се разделим“, сподели той.

Междувременно, клубът се подсили с шест нови попълнения – един вратар, двама нападатели, опорен халф и двама крайни защитници. Това са Матей Маркович, Александър Колев, Мустафа Сангаре, Икена, Майкон и Алдаир.

Най-вероятно Левски ще привлече още един централен защитник, тъй като играе в схема с трима бранители и трябва да засили конкуренцията на Кристиян Димитров, Келиан Ван дер Каап и капитана Вендерсон Цунами, чиято позиция на терена бе преквалифицирана.

profittips-the best football tips

Именно входящите трансфери отварят възможност на Левски да се освободи от нежеланите футболисти, но клубът ще има трудности да се раздели с тях.

Изглежда най-логично Левски да разтрогне с поне един вътрешен полузащитник, тъй като в тази зона броят на футболистите е най-голям. Към халфовата линия се присъедини и втория избор за капитан Марин Петков, който е натоварен с нова роля – плеймекър, играещ зад централните нападатели. Младежкият национал Антоан Стоянов днес преподписа договора си със „сините“, което е знак, че е част от плановете на треньора.

„Със сигурност Антоан Стоянов ще бъде при нас, ако продължава да играе по същия начин. Не е далеч от титулярното място в отбора“, сподели Генчев.

По непотвърдена информация част от тази „група“ футболисти, които са близо до изхода на „Герена“, са Патрик Мислович, Асен Чандъров и Карлос Охене. Те обаче имат действащи договори със „сините“, които нямат намерение да прекратят. Именно това е и най-вероятно причината да не се стигне до трансфер на Серкан Юсеин от Крумовград в Левски, който е работил вече със Станислав Генчев.

profittips-the best football tips

Ръководството на Левски трябва да им намери нови отбори, на които да ги продаде или поне преотстъпи. Другият изход от ситуацията е да се плати неустойка на играчите, за да се прекрати договора, но този вариант едва ли е желан от ръководни фактори на „Герена“.

Сезонът за Левски започва в събота със столично дерби на стадион „Локомотив“ срещу „железничарите“. „Сините“ направиха важна крачка в направление „селекция“, привличайки петима футболисти по изричното одобрение на Станислав Генчев, но тепърва предстои още един важен и продължителен процес по пътя на окомплектоването на състава.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker