Първа лигаСлавияФутбол

Янис Карабельов: Славия ми е помогнала изключително много и ме е изградила и като футболист, и като личност

Бившият капитан на Славия Янис Карабельов бе гост в предаването „Домът на футбола“. Настоящият състезател на Ботев Пловдив коментира предстоящото гостуване на „канарчетата“ на стадион „Александър Шаламанов“, откъдето той пробива в мъжкия футбол. „Жълто-черните“ се класираха за полуфинал в турнира за Купата на България, а халфът заяви, че мечтае да я спечели отново, след катп го направи с белия екип през 2018 година.

„Купата, спечелена със Славия, е безспорно много специален момент. Най-значимият в моята кариера, тъй като е единственият ми спечелен трофей. Надявам се да има още един.“

„Със сигурност чувството ще е малко по-специално. Славия ми е помогнала изключително много и ме е изградила и като футболист, и като личност. Винаги Славия ще бъде в сърцего ми, но в момента защитавам „жълто-черния“ екип, така че няма да има проблеми от чисто професионална гледна точка. Имам приятели в Славия, чуваме се чат-пат. Не са останали много, но все още имам.“

profittips-the best football tips

„Когато дойде Златомир Загорчич в Славия, той ми помогна. Тъй като имаше голяма конкуренция в средата на терена, наложи се да отида под наем в Царско село за шест месеца. След шест месеца аз се върнах и си казах: „Няма какво да губя, ще опитам да спечеля неговото доверие или място в отбора, пък каквото се случи“.

„Станах неизменна част от отбора, след което ме направи капитан и ми даде много важен урок в футбола и в живота, че всичко, което искаш да постигнеш, трябва да си го извоюваш. Никога няма да забравя този подход към мен. Благодарен съм на него и ще се радвам да го видя“, сподели Янис Карабельов.

„В началото беше адски трудно, но после се привиква, човек се пречупва и започва да свиква и да се чувства все по-добре. Разбира се, в началото винаги е много трудно, но човек трябва да изтърпи един даден момент. Имаше трудности, но в края на краищата, завърши много хубаво. Успяхме да станем вицешампиони, което е значително за мен“, заяви халфът за периода си в унгарския тим Кишварда.

„Да спечелим сребърните медали бе нещо много, много голямо. Такъв отбор, нека да го кажа, от село да постигне такива резултати – да играе в Лигата на Конференциите, да се представи силно, да отстрани няколко противника там

profittips-the best football tips

Мачът, между Славия и Ботев Пловдив, е в събота от 17:45 часа на стадион „Александър Шаламанов“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker