ТОПФутболЦСКА-София

Филипов: Няма да избягаме от целите – титла и купа

Изпълнителният директори на ЦСКА Филип Филипов сподели говори на пресконференцията, на която „армейците“ заявиха какви са плановете им за бъдещето.

„Стоян Орманджиев много добре ви представи структурата на клуба. Аз ще съм максимално конкретен и ясен за спортно-техническата част на клуба. Основата, от която ще се тръгне, е това, че ЦСКА ще има и ще следва своя футболна философия. Ще има ясна визия, изграден стил на игра – офанзивен и доминиращ футбол, който се харесва на феновете и е носил успехи. Това ще е изискване към треньора. Ръководството на клуба в мое лице, Орманджиев и Александров според критерии ще избира и назначава старши треньора“, започна Филип Филипов.

profittips-the best football tips

„Как ще функционира клубът? Аз и старши треньорът ще контролираме и управляваме спортно-техническия процес. Ще има четири звена – главен скаут, помощник треньори, медицински персонал и обслужващ персонал. Критерии за избор на треньор. Имаме такива. Съобразени са с името на клуба и целите ни. Футболната философия трябва да съвпада с тази на клуба. Провеждаме разговори с него, гледаме мачове и стигаме до извода, че е подходящ. Важно е развитието на младите футболисти. Ред и дисциплина са в основите на успеха на всеки един отбор“.

profittips-the best football tips

„Личностните качества на треньора също са важни. Треньорът трябва да е отговорен, смел, решителен, амбициозен, енергичен, за да постига успехи. За нас е много важно и по тези критерии ще избираме треньори. Критерии за избор на футболисти спрямо системата на игра и позициите им. Личните и спортно-техническите качества са заедно. Трябва да са силни характери, да носят на напрежение. Трябва много воля и непримиримост да играеш за ЦСКА. В миналото са идвали много футболисти в ЦСКА, но не са показвали нужния потенциал. Скаутското звено ще е от четирима с различна експертиза. Тяхната функция ще е да набелязва играчи и да ги подава към треньора. Селекцията е много сложен, целенасочен и важен процес за изграждането на стойностен отбор. В него ще участва треньорът, ръководството и скаутите. Треньорът ще задава нужния профил. Скаутското звено ще наблюдава и филтрира футболисти спрямо бюджет и възраст. След това ще я върне към треньора и ръководството за одобрение. Треньорът ще има решаваща роля и свобода да взима решения заедно с ръководството“, добави един от изпълнителните директори на ЦСКА.

„За отбора ще са необходими три трансферни прозореца, за да изградим стойностен отбор. Всички сме наясно какъв ни е отборът в момента. Надявам се за последно селекцията да се извършва в движение. Ще имаме за цел да балансираме отбора. Имаме дефицит на доста позиции и да надградим. Ще започнем веднага работа по селекцията за следващите два трансферни прозореца, за да надградим с класни футболисти, които ще вдигнат значително класата на нашия отбор. Зимата вече трябва да сме наясно с ядрото, за да може след лятната пауза да се пребори за титлата и да има участие в Европа.

profittips-the best football tips

Ние няма да избягаме от целите на ЦСКА – титла и купа, но нямаме този отбор в момента. Трябва да сме реалисти. Приоритет за нас ще е развитието на млади футболисти. Ние сме израснали на „Червено знаме“. От тази година вече имаме и отбор в Б група. Неговата цел ще е да подготвя футболисти за първия отбор. Важно е да покажат дали имат нужния потенциал и спортно-технически качества, за да играят в първия отбор. Не е даденост, трябва всеки да се пребори и да докаже, че е готов за първия отбор. Ще имаме трети отбор във В група. Ще адаптира юношите за мъжкия футбол. Елитните групи са до Футбол U17. Трябва да ги разпуснем, ако нямаме отбор във В група“.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker