ФутболЦСКА-София

Сейни Санянг е получил дългосрочен договор с „армейците“

Младият гамбийски футболист Сейни Санянг се присъедини към ЦСКА като ново попълнение и подписа дългосрочен договор с „армейците“. В момента той се готви да подготвя последните си документи в родината си Гамбия и се очаква да се присъедини към отбора до края на седмицата.

Ако не успее да приключи формалностите навреме, той ще пътува директно за Австрия, където ЦСКА провежда своя лагер от понеделник. Санянг пристига в отбора след преминаването си от Хоукс ФК в Гамбия и се смята за един от най-големите таланти в местното първенство.

profittips-the best football tips

Той е набелязан като заместник на контузения Брадли де Нойер, но също така е и инвестиция за бъдещето на ЦСКА. Той също бе отбелязан по време на световното първенство за младежи в Аржентина, където Гамбия достигна до 1/8-финалите и бе изключен от бъдещия шампион Уругвай.

profittips-the best football tips

Санянг играе важна роля в националния отбор на Гамбия и участва в Купата на Африка, проведена през март. Тимът стигна до финала, където загуби от Сенегал. Местният журналист Фодай Мане, който е добре запознат със Сейни и първи съобщи за пристигането му в България, описва силните му страни пред Sportlive.bg.
„Санянг е голям талант на своята позиция. За мен той е следващият Патрис Евра. Разполага със защитните умения, съчетани с атакуващ манталитет, които са несравними. Любопитното е, че той инициира атаките толкова, колкото и участва в отбрана. Той е постоянен играч, който играе зряло на терена. Беше един от водещите футболисти, помогнали на Гамбия по пътя към световното първенство със своя опит в играта“, заяви африканският журналист.

В първите дни от лагера в Австрия ЦСКА очаква още нови попълнения. Към момента червените са представили единствено вратаря Марин Орлинов, който ще е трета опция под рамката, а до дни ще обявят и Санянг.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker