НационалиФутбол

Пламен Гетов: Какво правят клубовете, за да създават играчи?

Легендарният футболист говори пред Gong.bg. Той взе отношение по казуса с националния ни отбор по футбол в светлината на мощните протести срещу настоящето ръководство на БФС.

„Какво да ви кажа за националния отбор? Няма как футболът ни да процъфтява, след като държавата е абдикирала от спорта. Това е голям проблем на целия български спорт.

profittips-the best football tips

Българските футболисти не играят редовно в клубните си отбори. Не създаваме футболисти, които имат качества да играят в силни клубове в Европа. При това положение как да имаме силен национален отбор? България постигна най-големите си успехи, когато футболистите ни играеха във водещите шампионати в Европа. 

Големият проблем са детско-юношеските школи. В колко от тях децата не плащат такси? В колко школи работят квалифицирани специалисти? Какви условия са им осигурени? Талантите масово тренират на изкуствени терени и няма кой да им покаже тънкостите във футбола. Тези настилки съсипват децата, тъй като водят до тежки контузии. Хубаво е, че вече има план да се премахнат. Клубовете трябва да се замислят върху тези неща.

Каква вина може да има Българския футболен съюз? Какво може да направят? Изградили са методология за развитие на подрастващите, но клубовете не я приемат. Твърдят, че всичко знаят и могат, но не виждаме резултатите.

profittips-the best football tips

Когато държавата започне да обръща нужното внимание и клубовете осигурят добри условия и квалифицирани специалисти, които да работят с децата, тогава футболът ни ще започне да се развива.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker