Първа лигаТОПФутбол

Държавата ще подкрепя финансово клубовете?

По инициатива на Министерството на финансите се проведе среща с футболни и спортни клубове от София и страната, където се обсъдиха инфраструктурни проблеми в спорта.

На нея присъства и министърът на финансите Асен Василев. Той разкри, че е изготвен план за финансиране на спортната инфраструктура в България. Ако даден клуб вложи Х лева в инфраструктура, то държавата също ще се включи в проекта с Х лева.

profittips-the best football tips

„Няма минимални и максимални прагове. Това, което сме обсъждали е, че в някакъв момент трябва да се сложи максимален праг. Примерно 30 милиона на проект. Финансира се спортната част от един проект. Ако има неспортна част, там няма как да се получи финансиране“, каза Василев.

По тази програмата могат да кандидатстват и всички футболни клубове. От своя страна представителят на ЦСКА Филип Филипов разкри, че строежът на нов стадион ще струва на клуба около 90 млн. лева.

След края на срещата Асен Василев разясни, че има едно много важно условие – инициативата ще важи само за нови, а не за вече стартирали проекти. Т.е. не е ясно дали бъдещото строителство на новата „Армия“ няма да се води за вече стартирал проект. И ако ЦСКА иска да се възползва от държавно финансиране, дали не трябва да започне процедурите отначало.

снимка: News.bg

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker