Левски (София)Първа лигаТОПФутбол

Берое срази Левски в Стара Загора

Берое спечели срещу Левски с 2:1 в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Старозагорците откриха рано през първото полувреме чрез Политино. Кристиян Димитров изравни за Левски малко преди почивката. Победното попадение за домакините падна в 73-ата минута, когато Леандро Годой се откъсна от отбраната на „сините“ и матира Николай Михайлов с техничен удар. По този начин Левски изпусна добра възможност да се доближи до първия в класирането, а и да изпревари вечния съперник ЦСКА, след нулевото равенство на „червените“ по-рано днес.

Гол за Берое! Домакините започнаха отлично срещата и още в 4-ата минута успяха да открият резултата чрез Джани Политино. Краев загуби в центъра, което даде възможност на „заралии“ да организират добра контраатака и кълбото стигна до границата на наказателното поле. Вини Трибуле опита удар, топката рикошира в Петрис, за да стигне до непокрития Политино., а аржентинецът хладнокръвно преодоля Михайлов за 1:0.

Ранният гол запали искрата в феновете на Берое, които сътвориха пирошоу с факли, димки и фойерверки, с което прекъснаха за около четири минути мача.

Левски отговори с неточен удар на Краев в 20-ата минута. През голяма част от полувремето „сините“ притежаваха топката, но не създадоха големи опасности за реализиране на гол. В 40-ата минута Рикардиньо бе изведен отдясно в опасна позиция. Бразилецът нахлу в наказателното поле и нанесе диагонален удар, който излезе в аут. Четири минути по-късно Дарлан намери Цунами с феноменален пас. Защитникът с български паспорт опита изстрел от движение, но не сполучи.

profittips-the best football tips

Изравнителен гол за Левски! „Сините“ възстановиха равенството в 45-ата минута, когато Кристиян Димитров се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Берое и от близо не остави шансове на Ачинели. Вратарят на ‘заралии“ спаси няколко удара първоначално, но при добавката на национала бе безпомощен. Това е и първото попадение на Димитров със синия екип.

Николай Костов направи смяна на почивката. Асен Митков влезе в игра на мястото на Андриан Краев. Наставникът на Берое Хосе Ачиари пусна в игра Тиаго Сийас на мястото на единствения българин сред титулярите Стефан Гаврилов.

„Сините“ започнаха по-уверено втората част и създадоха няколко ситуации за гол. Първо Цунами засече центриране на Митков, но Густаво Каскардо предотврати попадение и изчисти в ъглов удар. Минута по-късно Рикардиньо отправи удар от границата на наказателното поле, но Ачинели улови без проблем. В следващата по-опасна атака Дарлан пусна хубав пас към Фадига, който от няколко метра стреля силно, но стражът на Берое изби в корнер.

Гол! 2:1 за Берое! И точно когато се виждаше как Левски ще отбележи гол, Берое нанесе своя втори удар. В 73-ата минута домакините се възползваха от неточно отиграване на Кристиян Димитров. Леандро Годой отне топката и спринтира от центъра, оказвайки се сам срещу Николай Михайлов. Нападателят на старозагорци се оказа по-бърз от Цунами и технично преодоля вратаря за 2:1.

До края на срещата Левски опита да спечели поне точка, но Берое се защитаваше стабилно и не позволи на съперника да развие атаките си. Цунами бе най-близо до изравнително попадениен в 99-ата минута. Асен Митков центрира от фаул в наказателното поле, където левият бек засече с глава, но не уцели вратата на Берое.

Загубата днес оставя Левски на четвърто място, но преди Лудогорец да изиграе своя мач от кръга. „Сините“ са на шест точки от върха, където в момента се намира Черно море. Берое е на осма позиция с 20 пункта.

Стартови състави:

Берое: 22. Родриго Ачинели, 2. Густаво Каскардо, 3. Франко Минго, 5. Лусиано б. Скуадроне, 6. Жорди Говеа (К), 91. Вини Трибуле, 24. Стефан Гаврилов, 17. Едуин Ласо, 11. Джани Политино, 10. Енцо Ойос, 9. Леандро Годой

Треньор: Хосе Луис Ачиари

Левски: 13. Николай Михайлов (К), 2. Жереми Петрис, 50. Кристиан Димитров, 23, Хосе Кордоба, 6. Вандерсон Цунами, 37. Дарлан, 8. Андриан Краев, 7. Роналдо, 97. Асими Фадига, 88. Марин Петков, 9. Рикардиньо

Треньор: Николай Костов

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker