НационалиТОП

Българи юнаци! България смачка Япония и продължава към следващата фаза на Световното първенство

Националният отбор на България записа втори пореден успех на Световното първенство по мини футбол в ОАЕ. „Лъвовете“ надиграха Япония и спечелиха категорично с 3:0 във втория си мач от група Е. И в този двубой „трикольорите“ показаха и отлична игра в защита и я опазиха от попадения. С два гола днес се отчете Любомир Генчев, който се разписа в 21-ата и 43-ата минута. Ангел Рахов (37′) добави едно попадение за класическата победа, с която българите си гарантираха участие в следващата фаза на турнира.

„Лъвовете“ са с пълен актив от 6 точки от първите си два мача, а след два дни ще се изправят и срещу аутсайдера в групата – Оман, който дотук записа две разгромни загуби – от Япония с 1:13 и от Черна гора с 1:10.

profittips-the best football tips

Мачът започна равностойно, а първата по-сериозна опасност дойде в седмата минута, когато Денис Иванов стреля от малък ъгъл, но противниковият страж внимаваше и изби в корнер. Малко по-късно нашият вратар Димитър Каров се отличи с невероятна намеса, отразявайки опасен изстрел от пряк свободен удар на „самураите“. В 16-ата минута „лъвовете“ организираха добро нападение, а Димитър Александров се озова на добра позиция в наказателното поле на Япония, но беше спрян от вратаря. Секунди по-късно силен шут на Денис Иванов също беше уловен от стража на „сините“.

В 21-ата минута по-активните действия на българите дадоха резултат. Любомир Генчев получи топката отдясно, навлезе с нея към центъра и от дъгата на наказателното поле с хубав удар в десния ъгъл не остави шансове за намеса на японския страж. С гол аванс „лъвчетата“ се оттеглиха уверено на почивката.

След паузата отборът на Япония започна по-агресивно в търсене на изравнително попадение, но нашите момчета се справяха в защита и не допускаха да се стигне до нещо по-опасно пред Димитър Каров. .В 37-ата минута играчите на Николай Михов откраднаха топката в средата на терена и организираха мълниеносна контраатака, която беше завършена успешно с техничен удар от Ангел Рахов – 2:0. В 43-ата минута Любомир Генчев оформи класическия резултат от дузпа, отсъдена заради грубо нарушение срещу наш състезател от вратаря на Япония. Пет по-късно горната греда спря Николай Маринов от това да покачи на 4:0. В последната минута Каров реагира по прекрасен начин при далечен удар на играч в синьо и по този начин България крачи с бодра крачка към елиминационната фаза на Световното първенство по минифутбол.

Снимка: Българска асоциация по мини футбол

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker