Левски (София)Футбол

Стаси Иванов изрази готовност да вкара на Левски

Един от бившите футболисти на Левски, които играят в момента в Арда, Станислав Иванов сподели своите очаквания преди днешния сблъсък между кърджалийци и столичани. Крилото разкри, че ще играят освободено и сблъсъците срещу най-добрите в първенството са шанс да израстнеш като по-добър футболист.

Стаси, не знам дали вярваш в знаците на съдбата, но когато преди мач с Левски направих интервю с Джовани от Локо Пд, той вкара победния гол. След това говорих с треньора Илиан Илиев и Черно море победи сините. Сега от другата страна си ти… Готов ли си да вкараш и да донесеш победата на Арда?

– Моята задача като професионалист е във всеки мач да излизам на терена и да опитам да вкарам гол и да направя асистенция. Това се стремя всеки път, за да помогна на отбора, чиито цветове защитавам. За целта трябва да съм добре подготвен и концентриран. Сега също съм готов. Това, че излизам срещу родния ми отбор, няма значение.

По протокол следват клишетата, че излизаш срещу родния клуб и прочие. Има ли някакво по-особено усещане?

– Може би имаше нещо по-странно, особено, специално и различно, когато за първи път излязох срещу Левски. Сега го приемам като всеки друг мач и се готвя по абсолютно един и същи начин, като се стремя да съм в максимално добра форма и да дам всичко най-добро от себе си на терена. Не можем да говорим нито за сантименти нито за някакъв реваншизъм. Това, което мисля, е да съм максимално полезен на Арда и да заслужа и оправдая доверието, което ми се гласува.

Вече няколко месеца си в Кърджали. Какъв е преходът от Чикаго до град в Родопите? Помогна ли ти това, че завари в съблекалнята момчета, които познаваш от престоя си в Левски – Ради Цонев, Юруков, Лозев…

– По-трудно беше свикването с живота извън терена. Кърджали е малък град и социалният живот не е като в по-големите населени места. Малко е скучно, но в крайна сметка съм тук, за да играя футбол, а условията за това са отлични. От спортно-техническа гледна точка всичко е супер. Повечето от момчетата ги познавах и много бързо свикнах с отбора. Още повече, че идвайки в Арда, вече имах около 100 мача в първото ниво в България и нямах проблем.

profittips-the best football tips

Всъщност какво не се получи в САЩ и попречи ли ти това, че отиде там твърде млад? Какво се обърка в Чикаго Файър?

– Дори не мога да кажа, че нещо се е объркало. За лош късмет получих тежка контузия още на първия месец след пристигането ми там. Още не бяха започнали мачовете, а се наложи да бъда извън терена шест месеца. Тогава не познавах никого. Бях напълно сам. Дори хората в клуба не бях опознал. Това бе най-трудният период от професионална гледна точка. След като се възстанових, изиграх около 30 мача, което за мен бе безценно откъм натрупване на опит. Смятам, че Там израснах като човек и футболист

Сега набираш скорост в Арда, а това е може би отборът в най-добра форма у нас. Къде да търсим причината за силното представяне на тима?

– Смятам, че работим много като колектив, а с добрите игри и резултати идват и увереността и отборното самочувствие. Смятам, че в последните два месеца срещу топотборите в България се представихме много добре. Срещу Лудогорец беше много оспорван двубой и както имахме шансове да спечелим, така и те пропуснаха своите възможности, но срещу ЦСКА определено можем да съжаляваме, че не победихме, тъй като стояхме много добре, а в края имахме своите отлични и много чисти ситуации, които не успяхме да реализираме.

Влязохте в убийствена серия – Лудогорец, ЦСКА, а сега Левски и Черно море. Доволен ли си, че не загубихте от шампиона и вицешампиона и каква беше програмата максимум, която си бяхте поставили като точки от тези мачове?

– Искам да побеждавам във всеки мач, независимо кой е съперникът. Казах на момчетата в съблекалнята, че срещите с Лудогорец, ЦСКА, Левски са най-хубавите, защото няма какво да губим и никой не очаква от нас да победим на всяка цена. Излизаме без напрежение и играем освободено, а в тези сблъсъци можем да растем като футболисти.

Всъщност доколко тази серия ще даде отговор на въпроса – какво да очакваме от Арда в това първенство?

– Тези четири мача са важни от гледна точка да видим на какво ниво сме в развитието като отбор. Нашата цел е да докажем, че Арда е един силен отбор, в който има много добри футболисти, което се вижда от всички и с оглед добрите резултати да повярваме, че можем да се борим и да сме конкурентоспособни на най-добрите. Трябва да направим така, че всички да се съобразяват с нас

Ако трябва да изброиш трите най-силни страни на Арда, какво би посочил?

– Вече споменах, че в Арда има много добри футболисти като индивидуалности, но другият голям плюс е, че има изграден силен колектив. Няма разделение в съблекалнята, а към основното ядро, което е от български футболисти, много добре са се вписали и момчетата от чужбина. От друга страна смело мога да заявя, че ние играем хубав футбол и не изритваме топката. Практикуваме по-добър стил от някои от водещите отбори.

Левски загуби в последния мач от Берое и със сигурност сините ще бъдат ядосани в предстоящия мач. От какво трябва да се пазите най-много?

– Излизаме да покажем нашите качества. Целта ни е да победим. Няма от какво да се пазим. Ако са по-добри, нека те победят. Не трябва да показваме страх.

Кои са силните страни на противника? Доколко добре е например, че Уелтън няма да играе?

– Не, не. Мен не ме интересува кой ще играе и кой не. Безсмислено е да коментирам кой ще играе и кой не. Не гледаме толкова индивидуалните качества. Те са добър отбор. Повече от две години се гради едно ядро. Те също опитват да играят хубав футбол, с много подавания на топката по земя. Имат достатъчно добри футболисти, които ще започнат от скамейката, така че ще стане интересен мач.

Името ти бе свързвано с ЦСКА, но до трансфер не се стигна, а сега отново се появиха информации, че червените ще направят опит да те привлекат. Виждаш ли се като новия Иван Бандаловски, който от “Герена” стигна до капитанската лента на червените и се превърна в любимец на феновете в Борисовата градина?

– Опитвам се да гледам в близка перспектива и сега съм съсредоточен върху това, което трябва да подобря във футболните си качества. За мен е важно да се развивам и да вървя нагоре. Хубаво е, че водещите отбори проявяват някакъв интерес, но не бих искал да коментирам нищо повече.

„Тема Спорт“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker