НационалиФутбол

Национал със силни минути срещу Лестър

Българският национал Илия Груев се появи като резерва в 84-ата минута при победата на Лийдс Юнайтед като гост на лидера Лестър в среща от 15-ия кръг на Чемпиъншип, второто ниво на английския футбол.

Жоржиньо Рютер донесе успеха на тима на Даниел Фарке с единственото попадение в 58-ата минута и по този начин прекъсна силния рейд на Лестър от девет поредни победи в шампионата.

profittips-the best football tips

Груев влезе като резерва на „Кинг Пауър Стейдиъм – стадион, на който Лестър изненадващо стана шампион на Висшата лига през 2016г, на мястото на голмайстора Рютер. Българинът игра сърцато в оставащото време, пресирайки играчите на „лисиците“, а се отчете и с два ключови шпагата.

Със задружни усилия Груев и комания спечелиха трудното гостуване на Лестър и вече са трети с 28 точки от началото на сезона. Втори е отборът на Ипсуич с 34 пункта, но и два мача по-малко от Юнайтед. Лестър е начело в класирането с 39 точки.

Това е пети мач за национала на България с екипа на английския отбор, от които той е започвал като титуляр едва веднъж. Груев премина в Лийдс от немския Вврдер Бремен през изминалото трансферно лято.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker