СлавияФутбол

Славия ще гони трите точки срещу намиращия се в криза Ботев Враца

Славия приема Ботев Враца в двубой от 17-ия кръг на Първа лига. Двубоят е днес от 15.00ч., а главен съдия на срещата е Валентин Железов. 

По-рано през сезона врачани надиграха с 2:0 „белите“ на своя стадион „Христо Ботев“ с голове на Момчил Цветанов и Жан Пиер Да Силва. Статистически погледнато гостите са изключително коварен съперник за най-стария столичен клуб. Ботев Враца спечели три от последните си четири двубоя срещу Славия, но трябва да отбележим, че победите са постигнати на стадион „Христо Ботев“.

profittips-the best football tips

В миналия кръг „белите“ спечелиха с 1:0 срещу Етър и това бе втора победа за тима след третото завръщане на Златомир Загорчич. Преди това отборът надви и Крумовград на своя терен и загуби от шампиона Лудогорец отново на „Александър Шаламанов“. Любопитно е, че това ще бъде четвърто поредно домакинство за Славия.

„Предстои ни много важен мач, защото е срещу директен противник“, заяви Заги преди днешния сблъсък. Той ще трябва да се справи без Крис Добрев и Георги Търтов, които са контузени. „Белите“ със сигурност ще се подсилят с нападател през зимата, тъй като изглежда реализирането на голови положения е най-големият проблем за отбора. Голмайстори към този момент са Галин Иванов и Тони Тасев – с четири попадения от началото на сезона. Днешните съперници са с втората най-слаба атака в Първа лига до момента – столичани и врачани са вкарали само десет гола от началото на сезона. Единствено Пирин е с по-слаби показатели – девет реализирани попадения.

Големият проблем пред гостите е именно в атакуващ план, където основният голмайстор на отбора Браян Переа е под въпрос за мача. Защитникът Луис Фелипе пък е наказан. Врачани загубиха последните си пет мача в шампионата и със сигурност са амбицирани да спрат пропадането, което ги прати на предпоследното 15-о място в класирането. При ново поражение възможно е пътищата на Христо Янев и Ботев Враца да се разделят.  

Победа днес е жизнено важна и за Славия, тъй като ще ги отдалечи максимално от опасната зона, което е необходимо на възпитаниците на Златомир Загорчич, предвид по-трудните предстоящи мачове за първенството с Лудогорец, Черно море, ЦСКА. „Белите“ имат тежко гостуване за Купата на България в края на ноевмри – в Габрово на местния Янтра, където треньор е Велислав Вуцов.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker