Анализи и коментариФутбол

Каква я свършиха? /брой четвърти/

Тази седмица имаме малко по-специално издание на рубриката, защото от понеделник насам ЦСКА изигра цели два двубоя, от които единият за Купата на България, докато Левски само един. Затова ще синтезираме нещата по-накратко. И така, нека не губим време в разяснения!

Начало на седмицата постави тима от стадион „Българска армия“. Успехът срещу Любо Пенев и Хебър беше изкован след три попадения – на Фаетон, на Естрада и на Шопов. За тима от Пазарджик тъкмо се завръщаше от наказание голаджията му, но и това не го спаси. ЦСКА пък имаше задача да укрепва реномето си след като двубоят му с Етър стана повод за множество коментари.

Какво се случи в крайна сметка? Тимът на Хебър беше по-активен само в началото на всяко от полувремената, а през останалото време имахме „червена“ доминация. Владеенето на топката не изглежда така внушително при 55 на 45%, но пък е достатъчно да видим ударите: 14 на 3 в полза на домакините, а от тях 6 на 2 точни. С други думи почти 50% успеваемост в атака за ЦСКА.

profittips-the best football tips

Дойде ред и на Левски! Там продължаваше кризата, предизвикана от контузията на Уелтън. Като бонус тимът се изправяше срещу ЦСКА 1948, който отбор вече веднъж през този сезон победи „сините“. За съжаление на феновете на Левски това се повтори, но този път с един гол, отбелязан от Педриньо.

Статистиката казва следното: пореден двубой, в който сините имат постоянно надмощие, но не успяват да отбележат. 60 на 40% владение на топката, отразило се на двубоя под формата на 19 удара /добре прочетохте – 19 удара/ за гостите срещу скромните 3 за домакините. Прави впечатление, че домакините са успели да нацелят вратата и трите пъти, а гостите от Левски – едва 8 пъти или под 50% от изстрелите са попаднали в целта. Допълваме информацията с факта, че бистришкият тим не е изпълнил нито един ъглов удар за цял мач.

Приключваме днешната рубрика с коментар на двубоят за Купата на България с участието на „червените“! Той беше спечелен почти лежерно с 3 безответни гола, а новият в тима Данило Асприля се отпуши, отбелязвайки 2 гола срещу тима от Балчик. Нестор Ел Маестро си позволи да направи някои ротации в състава за този двубой, но те не повлияха негативно на развоя му.

profittips-the best football tips

Напълно очаквано гостите имаха стабилна доминация на терена. С техните 61% владеене на топката „армейците“ съумяха да отправят 12 удара към вратата, от които 5 точни. Домакините от своя страна се отличиха с два точни и два неточни удара за целия мач.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker