НационалиТОПФутбол

БФС потвърди за Националния стадион, прехвърли вината на Община Пловдив

БФС потвърди разпространената първо от Унгарската футболна федерация информация, че мачът България – Унгария ще се играе на стадион „Васил Левски“ на 16 ноември от 19 часа при закрити врати.

Родната централа опита да прехвърли вината за случилата се ситуация върху Община Пловдив, използвайки думите, с които малко по-рано унгарската федерация определи действията на БФС, а именно „безпрецедентно, несериозно и неспортсменско“.

profittips-the best football tips

TribunaSofia.bg публикува съобщението от БФС без редакторска намеса:

„След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона.

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“.“

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker