ТОП

Столична община завежда иск срещу организаторите на протеста

Кметът на София Васил Терзиев сподели, че Столична община ще заведе иск срещу организаторите на протеста. Той посочи крайната сума, която е платена за възстановяването на щетите от снощните безредици, която възлиза на 42 000 лева. Терзиев посочи СДВР като отговорник за сливането на двете агитки на ул „Генерал Гурко“.

„Ще заведем иск срещу организатора на протеста, за да може да възстановим щетите. Добрата новина е, че екипите работиха неуморно и както може да видите, всичко е възстановено в рамките на един ден“, заяви кметът.

profittips-the best football tips

„Могат да бъдат разделяни двете агитки, могат да бъдат още по-старателно проверявани. Обаче кметът има съгласувателна роля. И този протест аз бих могъл да го спра, ако имаше отрицателни мнения от страна на ДАНС, СДВР, район „Триадица”, Инспектората, Общинска полиция. Но такива няма. Няма причина провеждането да бъде отказано. Апелирахме да бъде мирно, да не се руши. Аз ходих, говорих с хората и снощи“, сподели той.

. „Няма как Столична община да се грижи за сливането на агитките. От разрешаването на протест нататък е функция на СДВР. Включително и решенията да има ли водни оръдия или да няма“, категоричен бе Терзиев.

Кметът на София разкри и детайлна информация за щетите и цената за тяхното възстановяване. 14 000лв. са платени за нови контейнери, кошчета за отпадъци, както и дейности по почистване. Щахти, плочки и бордюри ще струват общо 8 000лв, а ограничителни колчета и знаци са на стойност 4000 лв. Нарушената обшивка на тавана на подлеза на Орлов мост ще възлиза около 15 000 лв.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker