НационалиТОПФутбол

Бербатов пред CNN: Замръзнали сме във времето, живеем в 1994 година

Голмасйтор №1 на България за всички времена Димитър Бербатов коментира пред американската медия CNN за ситуацията в родния футбол и битката му за президентския пост в Българския футболен съюз.

„Българският футбол е в голяма криза. Моят екип – Стилиян Петров, Мартин Петров, всички бивши футболисти – решихме, че е време за промяна и започнахме борба за тази промяна.

В професионалната си кариера съм губил мачове, вкарвал съм голове, пропускал съм, губил съм битки. Когато всичко е честно на терена, няма какво да кажеш. Но когато се случват скрити неща, трябва да сигнализираш на всички за това“, заяви някогашният национал във връзка с проведения Извънреден конгрес през 2021 г.

profittips-the best football tips

„Повече от ясно е, че системата не работи, защото не сме се класирали на какъвто и да е турнир от 2004 г. И това показва как е управляван у нас футболът. Националният тим е лицето на федерацията, а когато той няма участие нито на Европейско, нито на Световно, значи спортът е попаднал в неподходящи ръце“, коментира Бербатов.

„Замръзнали сме във времето. Все още сме в 1994-а година и смятаме, че нещата трябва да се случват именно по този начин. Не, сега сме в 2023-а година. Нещата във футбола са напълно различни и това е, което искам да покажа на хората“, заяви още Димитър Бербатов.

„Не е ли задължение на ФИФА и УЕФА като регулаторни органи да следят за проблеми във федерациите и да работят за предотвратяването на проблеми, вместо да действат след това“, допълни бившият нападател, който накрая показа увереност за крайния успех в битката за президентския стол в БФС.

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia


Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker