ТОПФутболЦСКА-София

Стана ясно кога ЦСКА започва реконструкцията на „Армията“

Срещата от последния есенен кръг между ЦСКА и Лудогорец със сигурност ще бъде последен на стадион „Българска армия“ в този му вид, твърди „Тема Спорт“.

Както вече стана ясно в понеделник жалбата от бившият заместник-кмет на район „Красно село“ Николай Василев срещу реконструкцията на стадиона бе отхвърлена от съда. Припомняме, че именно тя бе причината за отлагането на влизането в сила на разрешителното за строеж.

profittips-the best football tips

Това доведе до протести от страна на феновете на отбора, като те затвориха за кратко „Орлов мост“ и изискаха да се спре да се пречи на модернизацията на стадиона. На 31 октомври Софийски административен съд са изискали Веселинов да обоснове правния си интерес от обжалване на акта, предвид обстоятелството, че не е на негов адрес. В случай че попада в кръг на заинтересованите лица, той трябва да предостави съответните документи. По всички изглежда това не се случило и в понеделник делото бе окончателно прекратено.

Жалбоподателя може да обжалва това решение към Върховния съд в 7 дневен срок, след като го получи, но е ясно, че резултата от действията му ще е същият, което би било въпрос на време. В Борисовата градина са уверени, че с правилен юридически подход дори няма нужда да чакат евентуално формално отсъждане на съда и смятат, че разрешението, което получиха в средата на октомври на практика е в сила.

Плановете на клуба са събарянето на стадиона да започне в дните след мача с Лудогорец. „Червените“ са подготвили редица изненади за феновете, свързани със сбогуването „Армията“ в сегашния й вид. Реконструкцията по план трябва да продължи 18 месеца според първоначалните изчисления, а инвестицията ще струва на клуба 80-90 милиона. Новото съоражение ще е с капацитет от 16 000 седящи места, като ще може да се разширява до 18 000 при отваряне на зони за правостоящи.

profittips-the best football tips

Докато трае реконструкцията на „Армията“, ЦСКА ще играе домакинските си мачове на стадион „Васил Левски“. Там ще се премести и администрацията на клуба.

„Тема Спорт“

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker