НационалиФутбол

Денков за протеста: Провокаторите трябва да бъдат издирвани, разследвани и при нужда осъдени

Продължават обществените вълнения около протеста, провел се успоредно с мача на националите ни и Унгария. Пред журналисти премиерът се спря на така наречените провокатори, които според него са предизвикали намесата на полицията.

„Огромното количество, преобладаващото количество, от протестиращите, използва възможността да протестира. Но сред тях имаше провокатори, които предизвикаха полицията и имат огромна вина за това, което се случи. Тези провокатори трябва да бъдат издирвани, разследвани и където е необходимо – осъдени

profittips-the best football tips

В тези сигнали ясно да е указано кое от лицата, което ги е предизвикало от протестиращите, има определена вина, как е установена тя и какво наказание се очаква да получи. И от друга страна, по всички сигнали, свързани с насилие на полицаите – искам яснота кои са участвалите полицаи, как са разследвани, какъв е резултатът и превишилите правомощията си значително трябва да бъдат уволнени от службите, тъй като нямат място в МВР.

Не можем да очакваме от журналистите да ходят с каски на протестите. Това не е бойна зона, а трябва да са мирни протести. Затова е важно да се дефинирана ясна стратегия и план за превенция на полицейското насилие над граждани и журналисти, както и стратегия за защита на журналистите на терен.

За да гарантираме правата на гражданите за достъп до информация, първо трябва да гарантираме сигурността и правата на медиите, които отразяват такива събития.“

Снимка: Интернет

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker