Първа лигаТОП

Снеговалеж ще тормози стадионите в Първа лига, ще има ли отложени мачове?

Днес започва поредният кръг от нашия роден шампионат, а с началото му идва и първият сняг, което ще предизвика усложнения около провеждането на предстоящите мачове.

„Започва формирането на дълбок средиземноморски циклон, който ще се приближи към Балканите от югозапад и ще влоши много времето в събота и в неделя в цялата страна. Тази нощ ще започнат валежи от дъжд, сутринта ще се обръщат във валежи от сняг“, информира ни синоптичната комисия на Дарик радио.

profittips-the best football tips

„Валежите обилно ще продължат през целия ден в събота. В неделя до обед и до ранния следобед ще продължат валежите в крайните източни райони. Навсякъде дъждът постепенно ще преминава в сняг. Ще се образува съществена снежна покривка – 25-30-35 см сняг в зависимост от конкретната област в България. За района на София се предвижда около 10-20 см снежна покривка. Пътните условия ще се усложнят от събота нататък“.

Очаква се сблъсъкът, между Ботев Враца и Локомотив Пловдив, да се изиграе при изключително тежки снежни условия. В Пловдив за мача между Ботев и Пирин, ще бъде на ръба между дъжд и сняг, но там очакванията са да няма проблеми с изиграването на този мач.

Ситуацията около ЦСКА и Етър на стадион „Българска армия“ също е любопитна. В София се очаква снежна покривка над 10 см, а ако мачът се изиграе, то това ще стане при условия на силен снеговалеж.

Прогнозите са, че снеговалежът ще спре до неделя по обяд, но обстановката около терените ще бъде зимна със студен вятър и ниски температури.

Голяма вероятност за силен вятър и снежна виелица има в Разград, в неделя следобед. Ако се играе мачът, между Лудогорец и Славия, то ще бъде при много тежки условия. Стадионът на домакините обаче има отопление на терена, което ще помогне за провеждането на срещата.

Снимка: Интернет

Хей, не изпускай нито една новина за любимия ти отбор! Научавай новините пръв с TribunaSofia.bg и то напълно БЕЗПЛАТНО! Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще получаваш пръв новините ни веднага след публикуването им:

фейсбук страница TribunaSofia

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker